Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 augustus 2008

Witteveen+Bos versterkt haar positie in olie- en gasmarkt

Witteveen+Bos heeft met een opdracht voor de ontwikkeling van een marine supply base in Angola haar positie in de olie- en gasmarkt verder versterkt. Opdrachtgever voor dit project is Heerema Marine Contractors (HMC). HMC gaat voor BP voor de West-Afrikaanse kust offshore-installaties bouwen.

Witteveen+Bos heeft de opdracht in concurrentie verkregen. Belangrijkste overwegingen daarbij waren de professionele benadering en de internationale ervaring. "We hadden direct een goed gevoel in de contacten met Witteveen+Bos" aldus een woordvoerder van HMC, "vanuit hun ervaring met offshore werken in onder andere de Kaspische Zee wisten zij direct aansluiting bij ons project te vinden".

In opdracht van HMC zal Witteveen+Bos de engineering en de uitvoering begeleiden van een marine supply base en van een compound voor circa 150 medewerkers. Naast een 250 meter lange kade voor de overslag van zwaar materiaal en materieel worden voor de marine supply base de gehele infrastructuur, kantoren, werkplaatsen en constructiehallen ontworpen. De compound zal bestaan uit cottages voor de huisvesting van de medewerkers, een restaurant, zwembad en sportveld.

Voor het ontwerp van de gebouwen zal Witteveen+Bos samenwerken met haar SEEN-partner Niras uit Denemarken en voor de lokale inbreng met COBA uit Portugal.

meer inforrmatie: Witteveen+Bos

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl