Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 augustus 2008

Aftrap innovatief leerwerkproject 'De Schoolboot'

Project combineert verschillende disciplines

Bouwend Nederland Afdeling Brabant-West, Samenwerkings-verband Praktijkopleiding Bouw (SPB BV) regio West-Brabant en Tholen, Fundeon en de VMBO-scholen in West-Brabant en Tholen slaan de handen ineen om leerlingen van de VMBO-scholen een innovatief leerwerkproject aan te bieden. Donderdag 28 augustus zal om 16.00 uur op het Markland College in Oudenbosch de aftrap van het leerwerkproject ‘De Schoolboot' worden gegeven.

Het project houdt in dat leerlingen van de VMBO-scholen samen een houten zeilboot moeten bouwen. Door de combinatie van leren en werken in een bedrijfsmatige omgeving, ontdekken de leerlingen hoe het is om zelfstandig en actief samen te kunnen werken. Het project is vakdoorbrekend en goed inpasbaar in het huidige lesprogramma. Er worden meerdere schoolvakken aan het project gekoppeld. Zo wordt de boot door de timmerafdeling gebouwd, wordt de trailer gelast door de leerlingen van de metaalafdeling en kan de boot tijdens sportlessen worden ingezet als zeilboot.

De boten worden gesponsord door de regionale bouwbedrijven en de SPB ter bevordering van de interesse in bouwtechniek op de VMBO-scholen. Verschillende scholen maken verschillende boten, waarmee uiteindelijk een ‘Schoolbotenrace' op de Schelde zal worden gehouden.

Donderdag 28 augustus zal de aftrap van het ‘Schoolbootproject' worden gegeven op het Markland College in Oudenbosch. Op het Markland College heeft eerder het pilotproject plaatsgevonden.

meer info: Bouwend Nederland

Mogelijk gemaakt door:

De bouwbedrijven die het project mede mogelijk maken zijn: Bergh Bouw, De Kok Bouwgroep BV te Bergen op Zoom, Goldewijk Steenbergen, Verkaart Bouwbedrijf te Steenbergen, Deurlo Aannemersbedrijf, Muller Franke te Tholen, Haast Exploitatie BV te Roosendaal en Steenbergen, Aannemersbedrijf B de Nijs-Soffers BV te Hoogerheide, Aannemersbedrijf van Agtmaal BV te Oudenbosch, BVR Groep Roosendaal, Bouwbedrijf Gebrs. Heeren BV, Bouwbedrijf Gebr. Nouws BV en Bouwbedrijf De Rooy BV te Sprundel.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl