Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 augustus 2008

Kamerbrief over Tunnelveiligheid metro’s Rotterdam en Amsterdam

Op 18 augustus 2008 heeft Staatssecretaris mw. J.C. Huizinga-Heringa van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een brief gezonden aan de Tweede Kamer over de tunnelveiligheid in de metronetten van Rotterdam en Amsterdam.

Hieronder leest u de volledige brief 2008169 Tunnelveiligheid metro's. Kamerstuk | 2008-08-18.

 

Geachte voorzitter,

In mijn antwoord op vragen (referentienummer 2060721240) van de leden Koopmans en Mastwijk met betrekking tot de tunnelveiligheid in de metronetten van Rotterdam en Amsterdam, heb ik toegezegd (briefnummer MINVENW/DGP-2007/6397) de Tweede Kamer te informeren over de voortgang.

De stadsregio’s Rotterdam en Amsterdam zijn naar aanleiding van de rapporten Brandonderzoek Metrotunnels en Veiligheidseisen Metrotunnels meteen aan de slag gegaan met het in kaart brengen van de nodige maatregelen ter verbetering van de tunnelveiligheid. Een aantal maatregelen, zoals instructies aan en meer inzet van personeel, en detectie van gevaarlijke situaties, zijn meteen doorgevoerd. Een aantal andere maatregelen, zoals extra rook- en warmteafvoer, brandwerende schermen en voorzieningen voor vluchten en redden, vragen om fysieke aanpassingen en vragen daarom meer tijd en inspanning.

In overleg met de stadsregio’s Amsterdam en Rotterdam zijn de kosten in kaart gebracht die de versnelling van reeds geplande en te nemen extra maatregelen met zich meebrengen. Deze extra kosten zullen bekostigd worden uit (een ophoging van) de BDU. Hiertoe zijn afspraken vastgelegd in convenanten, aanvullend op de reeds bestaande convenanten inzake vervangingsonderhoud metro. Het doet mij genoegen u te kunnen informeren dat deze convenanten inmiddels door mij en de betreffende portefeuille-houders bij de beide stadsregio’s zijn ondertekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat de stadsregio’s erin zullen slagen op basis van de gemaakte afspraken de gewenste verbetering van de tunnelveiligheid in de bestaande ondergrondse infrastructuur op korte termijn, en de meer fysiek ingrijpende maatregelen voor 2012, te realiseren.

Hoogachtend,
DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,
J.C. Huizinga-Heringa

bron: Infrasite

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl