Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 september 2008

LICHTvlinders in Brielle

Op 5 september 2008 wordt de nostalgische openbare verlichting van de heringerichte Turfkade te Brielle om 22:00 uur in gebruikgenomen door de heer A.I. Heijboer, Wethouder Ruimetlijk Ordening. Vanaf 21:00 uur is het ontvangst in de Sjoel aan de Turfkade 16 te Brielle waar o.a. LICHT vormgevers een presentatie geeft over de totstandkoming van de LICHTvlinder.

De Gemeente Brielle heeft een groot aantal historische en monumentale gebouwen en objecten.Overdag is dit historisch erfgoed goed zichtbaar, maar in de avondsituatie deed de verlichting geen recht aan de schoonheid van de stad. LICHT vormgevers is gevraagd een studie te verrichten naar het huidige lichtniveau en lichtbeeld in de stad en een lichtvisie te ontwikkelen.

Lichtvisie

Elke straat heeft historische lantaarnpalen met nostalgische armaturen. De constatering van LICHT vormgevers was dat het licht vrij rond straalt en veel lichthinder en verblinding veroorzaakt. Het is echter zonde om de perfect in de omgeving passende armaturen te vervangen. Een verbetering van de lichttechniek in de armaturen zal bijdragen aan meer structuurverlichting. Onder structuurverlichting wordt verstaan: het aanbrengen van een zachte lichtsluier op de gevels, waardoor deze zacht gaan oplichten en de structuur van de straat na zonsondergang zichtbaar blijft. Op deze wijze blijft de historische structuur van Brielle ook na zonsondergang zichtbaar.

LICHT vormgevers heeft een oplossing gevonden welke het licht stuurt naar waar we het willen en het gewenste lichtbeeld laat ontstaan: de LICHTvlinder. Een goudkleurig spiegeloptiek met een afscherming van de lichtbron waardoor het licht naar de gevels wordt gestuurd en de hinderlijke kijk op de lichtbron naar een comfortabel niveau wordt gebracht.

LICHT vormgevers is het bedrijf dat ten behoeve van de openbare ruimte en architectuur met licht de functie en de identiteit weet te versterken, het imago ondersteunt en de attentiewaarde verhoogt.

In elk project stelt LICHT vormgevers zich onafhankelijk op in de samenwerking met de opdrachtgever, de architect, de technische adviseur en andere betrokkenen. Belangrijk is dat ieders wensen worden meegenomen in het maken van een lichtvisie, zodat de lichtoplossingen in het belang van het project zijn.

LICHT vormgevers heeft ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van lichtprojecten, zowel in de vormgeving als de techniek. Daardoor kunnen wij een brug slaan tussen de ontwerper en de technisch adviseur.

LICHT vormgevers maakt voor projecten lichtvisies en vertalen dit in technische lichtoplossingen. Indien standaard collecties geen uitkomst bieden, ontwerpen zij in het atelier opmaat producten.
Het uitgangspunt is steeds de lichtvisie; het verlichtingsproduct is daaraan ondergeschikt. In het ontwerp wordt onder andere rekening gehouden met de inval van daglicht, de kleur van het licht en het effect daarvan in de ruimte, schaduwwerking, verblinding en lichthinder. De inzet van moderne lichttechnieken zorgt voor een hoge effectiviteit, waardoor met minder middelen meer bereikt kan worden. Met de wijze waarop LICHT vormgevers denken over licht en de manier waarop zij dat in een ruimte toepassen is LICHT vormgevers uniek.

meer info: LICHT vormgevers

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl