Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 september 2008

Plasterk lanceert ‘Building for bouwkunde’
ideeënprijsvraag voor nieuw Delfts faculteitsgebouw


De faculteit Bouwkunde van de TU Delft daagt studenten, architecten en stedenbouwers uit om tot ideeën voor het onderwijsgebouw van de toekomst en haar positie in het stedelijk netwerk te komen. Minister Plasterk lanceert de ideeënprijsvraag op zaterdag 13 september 2008, op de Architectuur Biënnale van Venetië. In december kiest een internationale jury vervolgens de winnaars. De beste ideeën worden meegenomen bij het ontwerp van een nieuw faculteitsgebouw voor Bouwkunde, als vervanging voor het gebouw dat op 13 mei 2008 door brand volledig werd verwoest.

Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, zal de ideeënprijsvraag op zaterdag 13 september om 13.00 uur officieel lanceren op de Architectuur Biënnale in Venetië in het Nederlandse Paviljoen.

Onderwijsgebouw van de Toekomst
De ideeënprijsvraag stelt twee thema’s centraal, nieuwe concepten voor de faculteit Bouwkunde een nieuwe visie op de dynamiek van de stad en de campus. De opzet van een prijsvraag biedt de kans om ontwerpend onderzoek te stimuleren en om creativiteit te mobiliseren onder de waardevolle jongere generatie ontwerpers. Daarnaast heeft de ideeënprijsvraag ten doel de vakinhoudelijke ontwikkeling te bevorderen door middel van kritische reflectie en debat.

De lancering van de prijsvraag is onderdeel van de presentatie van het Nederlands Architectuur instituut, ArchiFeniks. Deze tentoonstelling wordt officieel geopend op vrijdag 12 september om 18.00 uur door Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol

Jurering
In december 2008 worden de ideeën door een internationale vakjury beoordeeld. In totaal is er een prijzengeld van 30.000 euro beschikbaar gesteld. De winnende ontwerpen worden in januari 2009 getoond in het Nederlands Architectuur instituut, op de website buildingforbouwkunde en in een publicatie. Tijdens de presentatie van het winnende ontwerp organiseert het NAi in samenwerking met de TU Delft een symposium over de resultaten van het debat in Venetië.

Verdere informatie:
Voor voorwaarden en overige informatie:
www.buildingforbouwkunde.nl
online op 13 september 2008, vanaf 13.00 uur.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl