Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 september 2008

Renovatie Haringvlietbrug start 5 september 2008

Vanaf vrijdagavond 5 september 22.00 uur tot maandagmorgen 1 december 05.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan de Haringvlietbrug in de A29. De brug wordt volledig gerenoveerd: onder meer wordt het wegdek vernieuwd en worden de slagbomen en verlichting vervangen. Ook het technische gedeelte van de brug wordt grondig aangepakt en deels vernieuwd. Voor zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer levert dat hinder op. Door gebruik te maken van een verplaatsbare middenberm beperkt Rijkswaterstaat de hinder voor het wegverkeer tot een minimum. Scheepvaartverkeer hoger dan 13,5 meter moet omvaren omdat de brug niet kan worden geopend.

Gedurende de werkzaamheden zijn er in totaal drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat zet een verplaatsbare middenberm in, waardoor het verkeer in de drukste rijrichting twee rijstroken krijgt. Tijdens de ochtendspits zijn er twee rijstroken vanuit het zuiden richting Rotterdam. In de loop van de dag wordt de middenberm omgezet, zodat er in de avondspits twee rijstroken zijn vanuit Rotterdam richting het zuiden. Vanaf de vrijdagavondspits blijven er twee rijstroken richting het zuiden. Op zondagmiddag wordt de middenberm verplaatst om het verkeer richting Rotterdam van twee rijstroken te voorzien. Op die manier hoopt Rijkswaterstaat in het weekend eventueel ‘mooi weer’-verkeer richting Zeeland het beste te bedienen. Ondanks de verplaatsbare middenberm vraagt Rijkswaterstaat de weggebruikers rekening te houden met vertraging.

Omdat de parallelrijbaan tijdens de werkzaamheden voor het snelverkeer wordt gebruikt, kan het langzaam verkeer daarvan geen gebruik maken. (Brom)fietsers worden met een pendelbus overgezet van de ene naar de andere kant van de brug. Landbouwverkeer kan minimaal twee keer per dag op vastgestelde tijdstippen onder begeleiding in colonne over de brug.

Alternatief vervoer
Rijkswaterstaat biedt in samenwerking met Arriva alternatief vervoer aan in de vorm van de ‘Haringvlietactiekaart’. Reizigers kunnen met deze kaart tegen gereduceerd tarief gebruik maken van een aantal buslijnen tussen Oude Tonge en Rotterdam. De Haringvlietactiekaart is tijdens de hele periode van werkzaamheden op de Haringvlietbrug verkrijgbaar bij de buschauffeur.

Werkzaamheden aan de N59
Twee weekenden in september, namelijk van 12 tot en met 15 september en van 26 tot en met 29 september, wordt ook gewerkt aan de N59, tussen Hellegatsplein en de Schaapweg (de eerste verkeerslichten op Goeree Overflakkee). Het is mogelijk dat dat extra vertraging oplevert voor het wegverkeer. De pendelbus die wordt ingezet voor (brom)fietsers rijdt die weekenden een langere route langs meer haltes zodat ook (brom)fietsers rond het Hellegatsplein daarvan gebruik kunnen maken.

Omleidingsroute voor het scheepvaartverkeer
Schepen hoger dan 13,5 meter kunnen de Haringvlietbrug niet passeren. Zij moeten omvaren via het Haringvliet, Spui, Oude Maas, Dordtsche Kil en Hollandsch Diep. Schepen lager dan 13,5 meter kunnen onder de vaste brugdelen door varen.

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.

 

meer info: Bouwweb Rijkswaterstaat

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl