Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 september 2008

Meerderheid chauffeurs voelt zich onveilig onderweg

Uit een onderzoek, uitgevoerd door Transport Online in samenwerking met Autobaanradio.nl, blijkt dat een meerderheid van de chauffeurs zich niet veilig voelt onderweg.

Zestig doorsnee chauffeurs werden ondervraagd. Uit de antwoorden blijkt dat maar liefst een kwart van de chauffeurs zich vaak onveilig voelt en iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt zich soms onveilig te voelen.

Wat opviel in het onderzoek is dat wanneer de chauffeurs gevraagd wordt hoe de onveiligheid onderweg op te lossen is, maar liefst de helft antwoordt dat de vrachtwagen zelf veiliger gemaakt zou moeten worden. Te denken valt dan onder andere aan speciale deurbeveiliging. Hier is een taak weggelegd voor de truckbouwers. Vijftien chauffeurs geven aan dat zij graag meer verlichting zien op de parkeerplaatsen, ook meer politie en/of bewaking is gewenst bij de chauffeurs.

De bouw van beveiligde parkeerplaatsen wordt wel als zinvol gezien maar de ondervraagden zetten wel hun kanttekening bij de betaling van deze parkings. Een veel gehoord antwoord was: "Wie gaat dat betalen?"

De chauffeurs zijn ervan overtuigd dat de werkgevers hier niet toe bereid zullen zijn. Ook lijkt men niet geïnteresseerd te zijn in de zogenaamde 'truckdorpen' waarin alle luxe aanwezig is. De doorsnee chauffeur is vooral op zoek naar een schone douche, lekker eten en een veilige overnachting.

Meer over dit onderzoek kunt u lezen op: www.transport-criminaliteit.nl

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl