Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 oktober 2008

Eerste beweegbare composietbrug in Nederland

Ingenieursbureau Witteveen+Bos en architectenbureau irs. VEGTER b.i. hebben de ontwerpaanbesteding van de Provincie Fryslân voor de vervanging van de hoofdbrug in Oosterwolde gewonnen. De combinatie van een composiet brugdek met hydraulische heftechnieken is als bijzonder innovatief beschouwd.

Zowel op vormgeving als op advies- en bouwkosten is deze brug als beste beoordeeld door de provincie Fryslân en de gemeente Oosterwolde: “Door het geringe gewicht van de constructie is een eenvoudig maar uiterst functioneel rank ontwerp van de hefbrug ontstaan. Passend in het veenkoloniale karakter van de turfroute. Een bescheiden, maar zeker onderscheidend ontwerp.”

Met de realisatie van dit ontwerp hebben Witteveen+Bos en VEGTER een nieuwe richting in de bouw van beweegbare bruggen geïnitieerd. Bijkomend voordeel is dat door de beperkte omvang van het kunstwerk en toepassing van bijzonder onderhoudsvriendelijke materialen en installaties aanzienlijk op bouw- en onderhoudskosten wordt bespaard. Daarbij is de vormgeving ook nog eens kwalitatief toegenomen. Voor brugvervanging en nieuwbouw van bruggen in Nederland en daarbuiten een uiterst innovatief en vooral rendabel concept.

Van oktober 2008 tot en met april 2009 wordt het ontwerp en het bestek uitgewerkt. In juni 2009 wordt gestart met de bouw van de brug. Naar verwachting worden de werkzaamheden uiterlijk in maart 2010 afgerond.

 

meer info: Witteveen + Bos

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl