Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 oktober 2008

De Gebiedsontwikkelaar van StrateGis

De Gebiedsontwikkelaar is een teken en reken softwareoplossing van StrateGis waarmee stedenbouwkundige Progamma’s en concept-ontwerpen gevisualiseerd en doorgerekend kunnen worden op impacts zoals

  • kosten en baten,
  • grond exploitatie,
  • vastgoed exploitatie,
  • aantal parkeer oplossingen,
  • ruimtelijke analyses, etc.

De Gebiedsontwikkelaar koppelt project gegevens zoals gebieds- en gebouw typeringen aan gebieden en gebouwen op de kaart en gebruikt deze gegevens voor het aansturen van de berekeningen. Zo bevat het model bijvoorbeeld kenmerken zoals bruto vloer oppervlak per gebouw, de eigenaar, verwervingskosten, etc. Met andere woorden: elk object (gebouw, plangebied, projectgebied, straat, kunstwerk, etc) in de 3D tekening heeft kenmerken die opgevraagd kunnen worden door middel van een kenmerkenscherm (onderstaande figuur). Deze kenmerken kunnen voor elk object gevuld worden. Totaal bevat het model ruim meer dan 100 verschillende kenmerken en werkt het model van grof naar fijn waarbij de initiële invoer zeer beperkt is.

StrateGIS

Door gebruik te maken van databases met meer dan 200 gebouw en gebiedstypes voorzien zijn van vele kengetallen kan de initiële beperkte input aangevuld worden met kengetallen opdat de berekeningen uitgevoerd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat in begin fases van het project gewerkt kan worden met het model en naarmate het project zich ontwikkeld het model ook verfijnder wordt.

StrateGIS

Met de Gebiedsontwikkelaar kan in interactieve sessies samengewerkt worden aan ontwikkelingsplannen. De consequenties van ingrepen worden direct gevisualiseerd, inclusief financiële analyses. Dit wil zeggen dat conceptontwerp veranderingen of PVE wijzigingen direct in een sessie ingevoerd kunnen worden om de resultaten met elkaar te onderzoeken en te bediscussiëren. Door verschillende varianten met elkaar te vergelijken worden snel de (on)mogelijkheden binnen een project duidelijk. Buiten de sessies bieden de geïntegreerde modellen van de Gebiedsontwikkelaar een informatie platform voor communicatie tussen project partners, het (financieel) geheugen van het project en zijn er mogelijkheden tot het informeren van buitenstaanders.

 

Meer info: zie brochure hier

Strategis Groep bv
Herenstraat 122
2271 CL Voorburg

telefoon 070-3874460
e-mail info@StrateGis.nl
website www.StrateGis.nl

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl