7 november 2008
De “tien geboden” bij het uitvoeren van (bouw)projecten in Duitsland
In Duitsland blijft, de bankencrisis ten spijt, ook 2009 werk aan de winkel.
“Onze welvaart is ook in de toekomst afhankelijk van een sterke
infrastructuur en energiebesparende investeringen en niet van innovatieve financiële producten”, verklaarde recentelijk de Duitse minister van verkeer, bouw en stadsontwikkeling en kondigde korte tijd later subsidiemaatregelen af. Dat is op z’n minst gezegd een wenk dat het er in Duitsland ook in de nabije toekomst om gaat, fysieke waarden te creëren. Wie aan de administratieve voorwaarden heeft voldaan om als buitenlands bedrijf te kunnen participeren in een markt met een jaarlijks investeringsvolume van meer dan 240 miljard euro, dus onder meer in het bezit is van een Handwerkskarte en zijn Nederlandse medewerkers volgens de bepalingen van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz heeft aangemeld, die kan aan de slag.
Toch liggen er dan nog steeds valkuilen in het verschiet. Wie met succes (bouw)projecten wil uitvoeren in Duitsland, moet op de hoogte zijn van de grondbeginselen van het werken in dit land. Het verdient met name aanbeveling, niet alleen de contractpartners heel goed te kennen, maar ook de fiscale dimensie van werkzaamheden in Duitsland te onderkennen. En dat zijn maar twee van de “tien geboden” voor het aannemen en uitvoeren van werk in Duitsland, die tijdens een bijeenkomst in Kleve op 19 november a.s. door Duitse experts in het Nederlands zullen worden uitgelegd.
Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken willen doen, kunnen tijdens de “Duitsland-Borrel” bij Anwaltskanzlei Strick in Kleve hun vragen aan de aanwezige advocaten en (belasting)specialisten voorleggen.
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Aanmeldingsformulier: www.strick.de
Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.
Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.