Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 november 2008

Philips ontvangt oeuvreprijs voor logistiek

Onlangs heeft Philips Lighting de Nederlandse Logistieke Prijs 2008 van de vereniging Logistiek management in ontvangst genomen voor de uitzonderlijke prestaties van de sector Lighting in de afgelopen jaren op het gebied van logistiek. Ook is de bijdrage die Philips heeft geleverd aan de ontwikkeling van het logistieke vakgebied in Nederland geprezen.

Philips Lighting heeft deze prijs gekregen als erkenning voor haar streven naar steeds betere logistieke prestaties die vooral te danken zijn aan het in de afgelopen jaren ingevoerde logistieke verbeteringsprogramma. Dit programma heeft geleid tot het succesvol herontwerp van de supply chain in het kader van de transitie van traditionele verlichting naar energiezuinige oplossingen en nieuwe groeimarkten zoals LED verlichting en armaturen. Onderdeel hiervan was het extra focus leggen op klantgerichtheid en het verhogen van de betrouwbaarheid van leveranties. Daarnaast is een succesvol "Six Sigma/ Black Belt" programma gelanceerd waarin high potentials zich twee jaar lang volledig toewijden aan belangrijke verbeteringen in het bedrijf, vooral binnen de logistiek. Ook is een intern opleidingsinstuut, de Philips Lighting Supply Chain Management Academy, opgericht om het bewustzijn over supply chain management te verhogen onder iedereen die in aanraking komt met de functie.

"Het goed beheersen van de supply chain en het verbeteren van de service voor onze klanten is al lang een van de strategische zaken op onze management agenda en wij zijn vereerd dat dit door de vereniging Logistiek management wordt erkend met de oeuvreprijs,"   aldus Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux. "Wij zijn continue aan het innoveren om onze supply chain nog klantgerichter te maken en verder te optimaliseren en daarmee te "vergroenen".

Bij de uitreiking van de prijs heeft de vereniging Logistiek management verschillende criteria in beschouwing genomen, inclusief de elementen innovatie, klantgerichtheid, kosteneffectiviteit, mensen/team benadering en een afgeronde implementatie. Jury-voorzitter Prof.dr. Walther Ploos van Amstel: "De Jury is unaniem van mening dat Philips Lighting de prijs voor 2008 gemeten aan alle criteria ten volle verdient en hoopt dat Philips Lighting de toekenning van de prijs als een belangrijke erkenning en stimulans voor verdere logistieke innovaties ziet".

Supply chain management heeft de afgelopen jaren binnen Philips een ware transformatie ondergaan en is uitgegroeid tot een belangrijke competentie die veel waarde toevoegt aan het bedrijf. Ook het thema duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend onderdeel van supply chain management. Philips Lighting heeft zich in het afgelopen jaar bijvoorbeeld gericht op een "groene supply chain" onder meer door de efficiëntie in het energieverbruik te verbeteren. Onderdeel van dit proces is het identificeren van de CO2 footprint van verschillende supply chain managementprocessen binnen het bedrijf.

Ga voor meer informatie over de vereniging Logistiek management naar: http://www.vlm.nl/

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl