Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

10 november 2008

Consument krijgt eindelijk inzage in verwarrend energielabel

Steun uit onverwachte hoek voor de consument die niets meer snapt van het huidige energielabel voor woningen. Het nieuwste boek van ‘Ondernemer van het Jaar’ Iwan Göbel en auteur Sarah Monkau springt in op de grote verwarring rondom het huidige energielabel.

In het boek ‘Ecowinst voor woningen; handboek voor een goed energielabel’ staat in simpele taal hoe je aan een goed label voor je woning komt. Daar waar overheden veelal blijven hangen in termen als ‘Terugverdientijd’ en ‘CO?-reductie’, waar bij de meeste mensen de moed al in de schoenen zakt, hanteren de auteurs van Ecowinst positieve begrippen als ‘Ecorente’ en ‘Labelwinst’. Naast gedurfde visies op het gebied van energiebesparing, toont het boek de torenhoge winsten uit energiebesparende maatregelen.

‘Ecowinst voor woningen’ is het eerste in een reeks onafhankelijke boeken over winst uit het milieu. Hoofdthema van het boek is dan ook; ‘Met een investering in het milieu stel je praktisch, maar ook financieel je eigen toekomst zeker!’. Daarmee wordt de aloude vraag van de consument ‘What’s in it for me?’ op heldere wijze beantwoord. Co-auteur Göbel, bekend van de succesvolle back-to-basic sportwagen Burton, heeft als topondernemer een verfrissende visie op een duurzame toekomst: “Belangrijk is dat het milieu zich niet als trend ontwikkelt, maar als revolutie. Zo zijn ook voor het bedrijfsleven milieu en energie de komende jaren een concurrentiewapen, waarbij een duurzaam product en imago dé sleutels tot succes zijn”.

Het stel heeft nog meer in petto. Zo loopt er een project voor de bouw van een duurzame woonark en worden er al regelmatig lezingen gegeven. Ook hier blijft de “trigger” de belangrijkste factor; wat beweegt mensen? Monkau: “Alleen wanneer je weet wat mensen beweegt, kun je hun gedrag beïnvloeden”. Het boek is uitgegeven door Ecotrigger, het milieucommunicatie bureau van Sarah Monkau, dat op creatieve wijze mensen tot duurzaam gedrag probeert te verleiden en ligt vanaf begin november bij de boekhandel.

Meer informatie of persfoto’s kunt u vinden op: www.ecowinst.nl

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl