Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 november 2008

Werken met verschillende software pakketten verleden tijd

Integraal Microsoft platform voor Vastgoedontwikkeling

PROjEX is een applicatie die specifiek is gemaakt voor vastgoedontwikkeling. Het is een product van HBSoftware uit Gouda. Zij hebben vastgesteld dat veel organisaties aparte pakketten gebruiken voor het calculeren, prognosticeren, administreren, consolideren, bewaken en analyseren van projecten en vennootschappen. PROjEX is juist een volledig geïntegreerde totaaloplossing gebaseerd op één centrale database.

Het werken met verschillende software pakketten is zeer onpraktisch. Iedereen heeft een eigen versie van de waarheid en niemand weet precies op basis van welk model of welk besluit er wordt gehandeld. Het uitgangspunt van PROjEX was volgens HBSoftware, om alle losse functionaliteit in één pakket bij elkaar te brengen zonder dat het ten kosten zou gaan van het individuele gebruikersgemak. Dat resulteerde in één centrale database voor de financiële- en projectadministratie met ERP-software van Microsoft Dynamics NAV met daar omheen een real time interface waarmee rapportages, calculaties, analyses en prognoses worden gemaakt.

HBSoftware illustreert het gebruik van PROjEX aan de hand van de rol van een ontwikkelaar en de rol van een controller. Beiden werken met dezelfde cijfers.

De ontwikkelaar gebruikt ze via de Stichtingskostenopzet (SKO) voor het uitwerken of aanpassen van scenario's voor nieuwe locaties terwijl de controller intussen gewoon zijn rapportages, analyses en prognoses maakt op lopende projecten. Geboekte data en aannames bestaan naast elkaar en worden gebruikt ten dienste van het geheel. Als rode draad daar doorheen loopt de in PROjEX vastgelegde besluitvorming waarop weer een groot deel van de workflow is afgestemd.

Snel inzicht is cruciaal voor een efficiënte en transparante bedrijfsvoering van projectontwikkelaars. Omdat alle data centraal is opgeslagen en op elke wijze real time benaderd kan worden, is met PROjEX informatie over projecten, verkopen, cashflow en resultaten op elk gewenst moment beschikbaar.

Een goede informatievoorziening houdt vastgoedontwikkeling ook beheersbaar aldus HBSoftware. Niet alleen ten aanzien van risicobeheer en projectbewaking, maar ook voor de communicatie met projectpartners, financiers, overheden en andere betrokkenen.  

Bedrijven als Blauwhoed, Heembouw, Roosdom-Tijhuis, Heja Projectontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling werken al met PROjEX.

meer info: HB Software
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl