Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

15 november 2008

Opdrachtgevers en opdrachtnemers stimuleren nieuwe bouwcultuur

Bouwpluim voor betere teamvorming bij grote bouwprojecten

Opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector hebben zich verenigd in Stichting Nederlandse Bouwpluim. Deze nieuwe stichting wil een maatschappelijke verankering van de nieuwe bouwcultuur stimuleren door goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers te prijzen. Hiervoor is een speciale prijs in het leven geroepen: de Bouwpluim.

De eerste Bouwpluim wordt uitgereikt tijdens het prestigieuze Gala van de Nederlandse Bouw op 11 februari 2008 in de Jaarbeurs Utrecht. De prijs - in de vorm van een speciaal voor de stichting ontworpen bokaal - gaat naar een team van opdrachtgever en opdrachtnemer dat heeft bewezen transparante en vernieuwend te werken. De jury let tijdens de jurering onder meer op gelijkwaardigheid binnen het team en heeft oog voor maatschappelijke besparingen en voor de eindgebruiker.

Projecten inzenden!

De stichting roept opdrachtgevers en opdrachtnemers op tot het inzenden van infrastructurele bouwprojecten. Inzenden is mogelijk tot en met 25 november 2008. Alle informatie over de stichting en het inzenden leest u op: www.bouwpluim.nl .

Grote namen in bestuur en jury

Belangrijke personen binnen de bouwsector steunen het initiatief. De heer H.J. Hazewinkel (Bestuursvoorzitter VolkerWessels) treedt aan als voorzitter. Daarnaast hebben ir. I.J. de Boer (Programmadirecteur Rijkswaterstaat), ir. P.E.M. Buck (Directie ProRail), prof. dr. F.A. Nelissen (Algemeen directeur T.M.C. Asser Instituut) en ir. B.J. Wierenga (Bestuurslid Bouwend Nederland) zitting in het bestuur.

De jury van de jaarlijkse prijs Bouwpluim wordt gevormd door juryvoorzitter mr. drs. L.C. Brinkman (Voorzitter Bouwend Nederland) en juryleden mevr. mr. L.J. Griffith - Mpa (Lid Tweede Kamer - VVD), drs. C.J.G.M. de Vet (Lid directielid VNG), ir. L.C. Bouter (vml. HID Rijkswaterstaat Bouwdienst) en J.J. Feenstra (Hoofd Public Affairs Havenbedrijf Rotterdam).

Belangrijke partijen die het initiatief steunen zijn onder meer Rijkswaterstaat, ProRail, VNG, Havenbedrijf Rotterdam, Bouwend Nederland, Dura Vermeer, Heijmans, Volker Wessels, Ballast Nedam, PSI Bouw.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl