Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 november 2008

Duitse studenten klimaattechniek geïnteresseerd in Nederlandse carrière

Begin november bezochten 19 Duitse hbo-studenten Klimaattechniek zeven Nederlandse bedrijven, waar zij zich verdiepten in projecten op het gebied van klimaat- en installatietechniek. De studenten bezochten onder meer het nieuwe gebouw van de Rabobank in De Lier, het hoofdkantoor van de ANWB in Wassenaar en De Uithof in Den Haag. De Duitse studenten Klimaattechniek waren erg onder de indruk van de Nederlandse aanpak.

Energieneutraal Rabobank gebouw

Als eerste brachten de Duitse studenten een projectbezoek aan de nieuwbouw van de Rabobank te De Lier (Westland), georganiseerd door Van Dorp Installaties BV. Door toepassing van geïntegreerde technieken is dit nieuwe Rabobank gebouw een energieneutraal gebouw. De studenten klimaattechniek waren erg enthousiast over de innovatieve technieken.

Effectieve aanpak installatietechniek

Het tweede bezoek was aan het ANWB hoofdkantoor te Wassenaar, klant van installatiebedrijf Verkaart Groep BV. De Verkaart Groep liet haar effectieve aanpak zien op het gebied van installatietechniek. Het bedrijf wil een langdurige relatie opbouwen met zijn klanten, zodat voor zowel de installateur als de opdrachtgever een win-win situatie ontstaat.

Moderne koudetechniek en energiebeheer

Tot slot brachten de studenten een projectbezoek aan de skihelling en ijsbaan in De Uithof in Den Haag. GTI Koudetechniek BV gaf uitleg over de toepassing van moderne koudetechniek en energiebeheer. De Duitse studenten waren vol lof over de door GTI Koudetechniek BV gebruikte technieken.

Duitse studenten willen Nederlandse carrière

De studenten klimaattechniek waren vooral onder de indruk van de creativiteit en van Nederlandse bedrijven in het voorzien van technische oplossingen voor klanten.

Daarnaast geven de Duitse HBO-ers aan in Nederland te willen werken om de volgende redenen:

  • Weinig hiërarchie: Nederlandse technische bedrijven hebben een open cultuur waar weinig hiërarchie heerst Ð er wordt écht samengewerkt;
  • Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng: Medewerkers worden direct na indiensttreding uitgenodigd om mee te werken in ontwerpteams en een actieve bijdrage te leveren aan klantoplossingen;
  • Betrokkenheid: De medewerkers zijn erg betrokken bij het eindresultaat en er heerst een gemoedelijke sfeer.

Over HRM@Work

HRM@WORK biedt een uitgebreid aanbod van MBO/HBO en TU vacatures binnen de elektro- en installatietechniek, werktuigbouw en sanitaire installatietechniek. Daarnaast faciliteert en adviseert HRM@Work bedrijven in de elektro- en installatietechniek om sneller en gemakkelijker oplossingen te vinden voor de in- en uitstroom van personeel.

meer info: HRM@work

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl