Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 november 2008

Nieuwe productiviteitstools beschikbaar voor Autodesk Inventor 2009

Autodesk Inc. heeft nieuwe tools beschikbaar gesteld voor Autodesk Inventor 2009. Deze tools zijn beschikbaar voor Subscription-gebruikers van Inventor en verbeteren de productiviteit van de drawing-, de part- en de assembly-omgevingen in de Autodesk Inventor 2009-software.

Autodesk Inventor vormt een belangrijke basis voor het maken van digitale prototypes. Het pakket beschikt over een zeer uitgebreide, geïntegreerde set 3D-ontwerptools voor het maken, onderhouden en documenteren van complete digitale prototypes; daarmee wordt het mogelijk producten sneller en goedkoper op de markt te brengen.

De nieuwe productiviteitstools voor Autodesk Inventor 2009 zijn ontwikkeld naar aanleiding en op basis van vragen en opmerkingen van Inventor-gebruikers, en zijn dus goed afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden en best practices in Inventor. Inventor-gebruikers die lid zijn van Autodesk Subscription hoeven slechts een bestandje te downloaden van het portal en dit in Inventor 2009 te installeren om de productiviteitstools te kunnen gebruiken.

Iedereen die aangemeld is bij Autodesk Subscription beschikt altijd over de nieuwste versie van zijn ontwerpsoftware. Iedere gebruiker krijgt product-upgrades en -extensies namelijk automatisch toegestuurd, of deze worden beschikbaar gesteld via een download.

De nieuwe productiviteitstools voor Autodesk Inventor 2009 bieden de volgende functionaliteiten:

- Drawing Manager Productivity: met productiviteitstools als ‘Arrange Dimensions’ kan de gebruiker snel en gemakkelijk bemating en aantekeningen uit tekeningen opruimen door middel van enkele eenvoudige selecties. Inventor-gebruikers kunnen nu ook de bijbehorende 2D-tekening openen vanuit een part- of assembly-omgeving. Andere tekentools bieden de mogelijkheid tekenparameters te updaten, voorzien in snap- en alignment-tools tijdens het plaatsen van balloons, bieden verbeterde geometrische projecties en bieden de mogelijkheid de bemating aan te passen tijdens plaatsing.

- Part Modeling Productivity: in de Part-omgeving kan de Inventor-gebruiker op ieder gewenst moment parameters aanmaken via het ‘Edit Dimension’-dialoogvenster. Het is niet langer nodig het ‘Parameter’-dialoogvenster te openen. Op deze manier wordt het mogelijk snel de design intent van een ontwerp op te zetten zonder de schetsomgeving te verlaten.

- Assembly Design Productivity: in de BOM (Bill of materials) editor kan de materiaallijst nu op dezelfde manier bewerkt worden als een Microsoft Excel-bestand. Met toetscombinaties met Shift of Control kan de gebruiker gegevens selecteren, knippen of plakken of ze omzetten naar hoofdletters. De vernieuwde BOM-editor maakt het nu bovendien mogelijk om onderdelen te zoeken, te vervangen en te markeren in het 3D-model.

Het Autodesk Inventor 2009 Subscription Bonus Pack is beschikbaar voor Subscription-klanten met een Engelstalige Inventor-versie. Autodesk is van plan de tools op korte termijn te lokaliseren voor andere landen.

meer info: Autodesk

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl