Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 december 2008

Opfrisworkshop Nederlandse taal voor marketing- en communicatiespecialisten in de bouw

Redactiebureau Jager & Neyndorff introduceert een opfrisworkshop Nederlandse taal voor marketing- en communicatiespecialisten. Het gaat om een kort practicum van één dagdeel waarin taalkwesties aan bod komen die de deelnemers zelf hebben geselecteerd.

Formule
De compacte workshop duurt vier uur en telt acht korte spelling- en grammaticalessen met oefeningen. De lessen zijn toegespitst op taalkwesties waarmee de deelnemers in de dagelijkse praktijk moeite hebben. Deze keuzes hebben ze vooraf in overleg gemaakt. Lesstof en oefeningen van de workshop zijn afgestemd op het jargon in de sector van de opdrachtgever.

Zuinig met werktijd
De deelnemers zijn niet meer werktijd kwijt dan de vier uur die de workshop duurt. Reistijd wordt voorkomen door de workshop bij de opdrachtgever aan huis te geven. Het afsluitende examen wordt thuis online afgelegd.

Resultaten en ervaringen
De beste resultaten worden behaald met klassen van twintig tot dertig mensen die in groepjes van vier of vijf samenwerken. Daarmee zijn uitstekende ervaringen opgedaan bij onder meer een toonaangevend mediahuis in Den Haag en de afdeling Marketing & Communicatie van een internationale ict-onderneming in Amsterdam. Voor de hoogopgeleide professionals was het vaak confronterend om te zien hoezeer zij hun taalvaardigheid hadden overschat. ‘Noodzakelijk en leerzaam’, was dan ook een veelgehoorde opmerking.

Achtergrond
De huidige generatie professionals en managers (20 tot 45 jaar) beheerst ondanks een hoge opleiding het Nederlands vaak onvoldoende. De oorzaak hiervan is dat het onderwijs van de Nederlandse taal op basisscholen en in het voortgezet onderwijs decennialang onder de maat is geweest. Deze workshop draagt bij aan het snel inlopen van de achterstand. Dat is nodig, want slecht taalgebruik doet afbreuk aan het imago van zorgvuldigheid en betrouwbaarheid dat elke organisatie wil uitstralen.

Over Jager & Neyndorff
Jager & Neyndorff levert uitsluitend redactionele diensten, maar wel alle disciplines ervan en op uitzonderlijk hoog niveau. Het bureau onderscheidt zich niet alleen inhoudelijk, maar ook door zijn praktijkgerichte kennis van spelling- en grammaticaregels. Eerder al zijn op basis daarvan drie taaltrainingen ontwikkeld die online worden aangeboden. De klanten van Jager & Neyndorff zijn over het algemeen grote organisaties in zowel de particuliere als de publieke sector.


Voor meer informatie:

JAGER & NEYNDORFF
Sweelinckplein 73a
2517 GS Den Haag
T (070) 363 68 70
F (070) 363 54 47
M 06 5478 4361
www.jagerneyndorff.nl

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl