Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 januari 2009

PIM beheert het bouwproces via het internet

Doel van de projecten website, of extranet, PIM (Project Informatie Managementsysteem) is dat iedere deelnemer via internet snel en efficiënt over alle voor hem relevante projectinformatie kan beschikken.

Deelnemers kunnen

  • het project volgen;
  • opmerkingen, wijzigingen en goedkeuringen geven,
  • maar ook tekeningen zien,
  • termijnen in de gaten houden of
  • op afstand communiceren.

Alle data die tijdens het (ontwerp)proces van een object ontstaat wordt opgeslagen in PIM. Alle informatie ligt dus voor iedereen eenduidig vast. Er gaat letterlijk niets verloren. Versiebeheer zorgt ervoor dat iedereen met de juiste versie van de gegevens aan de slag gaat. Tevens wordt hierdoor automatisch een projectendossier opgebouwd.

Om met PIM te gaan werken, hoeven uw medewerkers en projectpartners geen software te installeren. Een internet browser volstaat. De projectdata is hiermee vanaf iedere internetwerkplek toegankelijk en kan op een snelle, eenduidige manier, worden uitgewisseld.

PIM, het online projectmanagement platform van Bricsys en Stichting STABU, biedt een onbeperkt gebruik aan in aantallen gebruikers en projecten tegen een vast jaartarief.

De beschikbaarheid van uw data op PIM is te allen tijde verzekerd. Bricsys heeft immers gezocht naar de best mogelijke beveiliging voor uw bedrijfsgegevens. Mirroring (PIM wordt permanent gesynchroniseerd tussen 2 verschillende, gecertificeerde datacenters) en uitgebreide backups (dagelijks, wekelijks en maandelijks) worden standaard voorzien in de PIM service. Op die manier biedt PIM haar gebruikers de hoogst mogelijke zekerheid en beveiliging aan.

PIM biedt meer dan online projectmanagement:
Stichting STABU biedt met PIM een complete infrastructuur aan de bouw, waarin alle stappen van het bouwproces zijn opgenomen, inclusief vergunningen en regelgeving. In PIM is een koppeling gebouwd tussen de vernieuwde Elementenmethode en de STABU-systematiek, waardoor het mogelijk is een specificatiemodule 'element- of bouwdeelgericht' op te bouwen via een voorlopig ontwerp, het definitieve ontwerp naar het bestek.

Op http://www.werkenmetpim.nl kunt u alle informatie over PIM opvragen.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl