Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 januari 2009

Gebruik een andere bouwmethode én bestrijd het fileprobleem

4 vliegen in 1 klap: het kan met een nieuwe bouwmethode

Licht Staalframe Licht staal is de basis voor wat nu al wordt genoemd: het nieuwe bouwen. Door nieuwe eisen betreffende het terugdringen van de CO2 uitstoot, maar zeker ook verduurzamen van bouwtechnieken, biedt koud gewalst, dus licht staal een perfecte oplossing voor alles wat met die beide problemen te maken heeft. Door het toepassen van Staalframe technieken is het mogelijk veel lichtere constructies te maken en milieuvervuilende producten als beton of steenwerk eenvoudig te vervangen.

TESC or The Energy Saving Company
TESC hetgeen staat voor The European Steelframe Corporation, heeft de nieuwste techniek van het framen van licht staal uitgebreid met zelf ontwikkelde beplating- en isolatiesystemen. In het Productiebedrijf in Emmen (Drenthe) worden dagelijks grote hoeveelheden kant-en-klare wand-, gevel-, vloer- en dakelementen geproduceerd voor de woning- en utiliteitsbouw.

Energie 0 bouw
Het product Staalframe is vooral voor de Energiezuinige en Energie 0 bouw een interessant product. Een staalframe is een licht, constructief raamwerk voor de isolatiepakketten, welke nodig zijn voor het maken van superenergiezuinige woningen. Alleen met een hollewand-systeem is het mogelijk om te komen tot verregaande verbetering van de RC waarden ten behoeve van energieverbruikreductie van een woning, zonder dat er leefruimte moet worden ingeleverd. En het systeem is nog betaalbaar ook. In feite is het niets duurder dan de traditionele giet- of stapelbouw. Daarnaast is het materiaal 100 % recyclebaar.

Industrieel bouwen
Faalkosten zijn een groot probleem in de bouwwereld. Door het inzetten van industriële processen als dat van TESC worden die kosten dramatisch verbeterd en kan men bouwen aan een stabielere winstmarge in de bouwbranche.

Breng de productie van bouwelementen naar de bouwplaats
Een groot probleem in Nederland en West-Europa is het stijgende aantal files, mede veroorzaakt door de vele transporten van bouwmaterialen welke nodig zijn in een traditioneel bouwproces. Men spreekt van meer dan 30% aandeel. Door het toepassen van TESC producten worden de transporten per project méér dan gehalveerd. In de nabije toekomst, waarschijnlijk nog dit jaar, worden er locaties gezocht in de buurt van grote bouwprojecten, b.v. Almere en Utrecht. Beide plaatsen hebben een grote ambitie uitgesproken betreffende het (super-) energiezuinig bouwen van nieuwe woonwijken. Door het verplaatsten van het productieproces van de binnenjas van bouwwerken naar de bouwplaats kan een verregaande efficiencyverbetering plaatsvinden en een nog verdere afname van het bouwverkeer, wat uiteraard ook weer positief bijdraagt aan de reductie van CO2 uitstoot.

Europa
Inmiddels zijn er in geheel Europa vestigingen van TESC in voorbereiding. Met name de Duitse bouwmarkt is erg geïnteresseerd in het concept. De eerste opdrachten zijn inmiddels verworven.

Voor meer info: www.tescforce.nl

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl