Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 februari 2009

Gegoten composietsteen als ‘make-up’ voor het gebouw

Holonite uit Tholen introduceert het Geveltotaalconcept.
Met dit concept richt het bedrijf zich op functionele-, constructieve- en esthetische elementen in metselwerk en/of totaalgevels van woningen en gebouwen. Gegoten composietsteen biedt architecten en ontwerpers een aantal fundamentele vrijheden in vorm, kleur en textuur. Als een actieve meedenker binnen de bouwkolom verzorgt Holonite steeds vaker samen met architecten de ‘make-up’ van een gebouw. De lancering van het Geveltotaalconcept vindt plaats tijdens de Bouwbeurs van 9 t/m 14 februari in Utrecht (hal 1, standnr. C042).

Holonite heeft zich ontwikkeld van toeleverancier tot een partner die architecten inspireert en ondersteunt bij het realiseren van architectonisch aansprekende projecten. Na een periode van grijze en sobere architectuur, keert de retro-architectuur volop terug in de woon- en werkomgeving. Deze architectuur biedt ruimte aan kleur en speelsheid; speklagen, dakstukken, lateien, ornamenten, gevelplinten en boeiboorden keren terug in de ontwerpen. Holonite speelt met het Geveltotaalconcept in op deze ontwikkeling.

Verbeterd bouwteam
“Wij zijn ervan overtuigd dat de partijen in de bouwkolom steeds meer moeten samenwerken om aansprekende architectuur te kunnen realiseren”, aldus Marketing Verkoop Manager Paul Jas van Holonite. “Er wordt steeds meer van partijen in de bouwketen gevraagd. Daarom zoeken wij naar een model waarin architect, bouwer en leveranciers intensief samen optrekken als een soort verbeterd bouwteam. Een goede uitwerking van de architectuur vraagt al in een vroeg stadium om overleg waarbij alle opties open blijven. Dat stimuleert creativiteit en zorgt voor kostenbesparingen. Conceptideeën krijgen zo meer kansen dan wanneer alleen gefocust wordt op de individuele producten.”

Samenwerking PPGevelbouw
Holonite heeft het Geveltotaalconcept ontwikkeld in opdracht van en samen met voorschrijvers en andere marktpartijen. In januari heeft Holonite een samenwerkingsovereenkomst gesloten met PPGevelbouw uit Ochten. Beide bedrijven versterken elkaar in het Geveltotaalconcept. Holonite is enerzijds gespecialiseerd in de productie van seriematige elementen zoals deurdorpels, muurafdekkers, raamdorpels, spekbanden, dakstukken en vensterbanken. Anderzijds levert het bedrijf steeds meer speciaal ontworpen elementen die worden toegepast in metselwerk. PPGevelbouw levert gegoten composietsteen met name voor geveltoepassingen in de woning- en utiliteitsbouw en voor bijzondere ornamenten in de buitenruimte (Urban Design).

Over Holonite
Holonite is in 1969 opgericht en produceert deurdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Holonite heeft binnen de markten bouw en industrie een leidinggevende plaats verworven als gespecialiseerde – ISO gecertificeerde - leverancier van afbouwelementen in het bouwproces. Door de innovatiedrang die bij Holonite centraal staat, is het een uitdaging om telkens nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van gegoten composietsteen te creëren.

meer info: Holonite - Geveltotaalconcept

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl