Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 februari 2009

Productinnovaties van DORMA van Duin Nederland B.V.

CS 80 MAGNEO
De CS 80 MAGNEO de nieuwe, elegante en gebruiksvriendelijke aandrijving voor 1-vleugelige schuifdeuren met een maximaal gewicht van 80 kg functioneert geluidsarm, veilig, betrouwbaar en zonder noemenswaardige slijtage. De bediening van deze aandrijving is naar persoonlijke wensen in te stellen, van handmatig tot volautomatisch. Door zijn compacte afmetingen en het innovatieve Contur Design voldoet de CS 80 MAGNEO aan alle eisen op het gebied van moderne binnenhuisarchitectuur.

De nieuwe aandrijvingen ED 100 en ED 250

AGILE DORMOTION
De techniek die toegepast wordt bij hoogwaardig keukenmeubilair, biedt DORMA ook toegepast op de AGILE schuifdeur. Dankzij deze DORMOTION technologie schuift de deur zachtjes in de eindpositie. Het elegante, minimalistische design bleef gehandhaafd en de aanvullende techniek is onzichtbaar in de looprail geïntegreerd.

ED 100 en ED 250
De nieuwe aandrijvingen ED 100 en ED 250 laten zich dankzij een nieuw modulairsysteem moeiteloos aanpassen aan de meest uiteenlopende deursituaties. Hiermee uitgerust zijn deuren uiterst gemakkelijk bedienbaar en voldoen dankzij het “low-energy” principe volledig aan de veiligheidseisen voor openbare gebouwen. Beide aandrijvingen zijn met schakelaars, bewegingsmelders of de “Push & Go”-functie aan te sturen.

PORTEO
Voor alle niet-brandwerende deuren is hetzelfde openings ( en sluit)gemak beschikbaar in de vorm van de uiterst aantrekkelijk geprijsde PORTEO deurassistent. Ondanks de lage prijs doet DORMA geen concessies aan design, comfort of kwaliteit. PORTEO is daarom net zo goed een aanbeveling voor gebruik op binnendeuren in de zorgsector als in de utiliteitsbouw, maar ook voor comfortabel gemak in woningen.

Beslagreeks: Pure, Plus en Premium
DORMA Beslagtechniek lanceert de nieuwe beslagreeks: Premium, Plus en Pure. De absolute highlight is zonder enige twijfel DORMA Premium met 10 jaar garantie. Deze beslagserie overtuigt o.a. door een uitzonderlijk fraaie afwerking van het oppervlak en een zeer kleine schaduwvoeg tussen de deurkrukhals en het schild.

TENSOR
Dat ook een openruimte kan behaaglijk zijn, bewijst de DORMA TENSOR glasdeurscharnier. Bij de “glas-glas” variant wordt de pendeldeur aan een vast glazen zijpaneel gemonteerd voor een zeer transparante en open blik. Het design van de TENSOR is met een licht convexe boogvorm en de markante inzet met DORMA logo, harmonieus geïntegreerd in de zijdeglanzende aluminium scharnieren aantrekkelijk vanuit elke hoek. Bij 90 graden opening houdt TENSOR de deur veilig vast. Zodra de deur gesloten wordt, doet het veermechanisme van de TENSOR vanaf een hoek van 80 graden het werk: de deur sluit snel en veilig.

BouwBeurs 2009
Stand DORMA: Hal 2 A030.

meer info : http://www.dorma.nl/

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl