Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 februari 2009

Rhepanol daksysteem inspireert tot revolutie op de m2

Met Rhepanol is er eindelijk een daksysteem dat tegemoetkomt aan al uw voorwaarden. Geen beperkingen meer op de vierkante meter, meer winst in vorm, duurzaamheid en techniek. Rhepanol is tot in het kleinste detail doordacht. Laat u inspireren en voeg een dimensie toe aan schets, ontwerp, bestek en uitvoering.

Revolutie in vorm

Ongekende mogelijkheden

Rhepanol staat voor de nieuwe standaard in dakbedekking, die u inspireert tot ongekende mogelijkheden. Doordat Rhepanol geschikt is voor elk type ondergrond en dakvorm, zelfs de meest gewaagde, is uw creatieve vrijheid bijna ongelimiteerd. Rhepanol kan mechanisch worden bevestigd met Gripfix-stroken, gekleefd toegepast of losliggend onder grind of tegels. Doordat Rhepanol ook resistent is tegen bitumen, is het ideaal bij renovaties. Voor de verkleving op bitumen zijn geen doorboringen of scheidingslagen nodig, noch dure voorbehandelingen. Rhepanol is bovendien een uitstekend alternatief voor metalen daken. Naast de standaardkleuren grijs en zwart kunt u namelijk koper- en aluminiumdaken simuleren. De koper bestanddelen patineren onder invloed van het weer als echt koper en zullen dus ook groen verkleuren.

Revolutie in duurzaamheid

Lange levensduur

Het lichtgewicht kunststof materiaal van Rhepanol is zeer duurzaam. Onafhankelijke tests tonen aan dat Rhepanol na tientallen jaren nog alle oorspronkelijke eigenschappen bezit, vergeleken met nieuw geproduceerde Rhepanol. Na toepassing van het materiaal heeft u er geen omkijken meer naar. Het rendement op de vierkante meter laat zich raden. Uit een onafhankelijke LCA-studie (Life Cycle Assessment) volgens DIN EN ISO 14040-49 blijkt, dat Rhepanol minder belastend is voor het milieu. Het bevat geen weekmakers of halogenen en is voor 100% recyclebaar. Het materiaal bestaat onder andere uit natuurlijke minerale grondstoffen en leidt bij productie en bewerking nauwelijks tot CO²-emissie (zoals gesteld in het Kyoto-protocol). Op verzoek kunnen wij u een samenvatting van de LCA-studie van het onafhankelijke instituut C.A.U. GmbH zenden.

Revolutie in techniek

Brandveilig en weersbestendig

Voor toepassing van Rhepanol heeft u geen open vuur of hete lucht nodig. Het materiaal wordt volledig koud verwerkt, zonder brander of hete lucht. Rhepanol is dus zonder brandgevaar. Bij eventuele brand aan het gebouw zal Rhepanol niet druppelen. Rhepanol is zelfdovend en zal dus niet bijdragen aan brandvoortplanting. Tevens komen er bij brand geen gevaarlijke emissies vrij. De toplaag is waterdicht, UV-bestendig en bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Rhepanol dakbanen zijn 2,5 mm dik en gemaakt van polyisobutyleen (pib). De banen zijn aan de onderzijde bekleed met een scheurvast synthetisch vilt, om met Gripfix-klittenband ook een mechanisch bevestigd systeem mogelijk te maken.

Materiaaleigenschappen

Dakbedekkingsmembraan volgens DIN 16731 – PIB-2,5-K-PV
Technische goedkeuring Butgb, ATG nr. 1375
BDA Praktijkbladen
Bestand tegen alle weersomstandigheden, ook zonder bijkomende bescherming
Bestand tegen UV-stralen
Blijft soepel, zelfs tot -60°C
Bestand tegen natuurlijke veroudering
Vrij van weekmakers en halogenen, bestand tegen verrotting, vrij van poriën (doorlopende controle onder hoge frequentie)
Verenigbaar met bitumen
Bestand tegen gebruikelijke industriële en verwarmingsgassen
Bestand tegen vonken en stralingswarmte volgens norm ENV 1187-1 en is gekwalificeerd als BROOF (t1)
Hagelbestendig volgens SIA 280
100% recyclebaar

meer info : http://www.singleply.nl/index.asp?paginaid=266

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl