Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 februari 2009

Technolution bouwt ook CRM- en transactiesysteem Westerscheldetunnel

Na passagesysteem nu geheel tolsysteem in ontwikkeling

Nadat Technolution al eerder het passagesysteem voor de Westerscheldetunnel heeft ontwikkeld, is Technolution in de zomer van 2008 door Movenience gevraagd om ook het nieuwe elektronische transactiesysteem voor de zogenoemde t-tagpassages voor deze tunnel te ontwikkelen. Hierdoor neemt Technolution de gehele ontwikkeling van het nieuwe tolsysteem van de Westerscheldetunnel voor haar rekening, van voertuigdetectie tot inning.

TIPS
De ontwikkeling van het geheel nieuwe Transactie en Informatie Processing Systeem (TIPS) volgt op de ontwikkeling van een nieuw back- en front office systeem dat al door Technolution ontwikkeld werd. TIPS is een innovatieve oplossing voor de verwerking van transacties, het beheer van klantgegevens en het verstrekken van informatie voor het gebruik van de t-tag als betaalmiddel voor tol, parkeren en andere producten. Daarnaast kan TIPS ook ingezet worden voor toegangscontrole. De ruim 60.000 abonnees van de Westerscheldetunnel kunnen met een t-tag zonder oponthoud de tolpoorten passeren. De passages worden automatisch afgeschreven van het saldo op hun t-tag account. De t-tag wordt momenteel ook al ingezet in Zeeland om automatisch te betalen voor een parkeerplek als Values Added Service (VAS).

Toekomst t-tag
Door de samenwerking tussen Movenience B.V. en Technolution B.V. is een innovatief platform gecreëerd dat voor de huidige infrastructurele vraagstukken een passende oplossing biedt voor zaken als elektronisch betaald parkeren en kilometerprijs, ookwel kilometerheffing genoemd.

Movenience B.V.
Movenience B.V. is in 2007 opgericht door N.V. Westerscheldetunnel, de Portugese tolexploitant Brisa en de Nederlandse firma NedMobiel. Zij combineert comfort met mobiliteit en legt zich toe op het verwerken van autogebonden betalingstransacties met de t-tag. Movenience B.V. staat daarmee gereed voor de toekomstige ontwikkelingen in de markt van beprijsde infrastructuur.

Technolution B.V.
Technolution is een projectbureau in de technische automatisering dat sinds 1987 innovatieve oplossingen realiseert voor o.a. de verkeer- en vervoersmarkt. Zij zorgt er bij de ontwikkeling van innovaties voor dat de huidige oplossingen in de toekomst eenvoudig aanpasbaar en uitbreidbaar zijn, zodat deze goed aansluiten op de ambities van de klant. Hierdoor kan de klant snel anticiperen op actuele ontwikkelingen zoals beprijsde infrastructuur.


Meer info:
N.V. Westerscheldetunnel en Movenience B.V.
I : http://www.westerscheldetunnel.nl

Technolution B.V.
I: http://www.technolution.eu

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl