Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 februari 2009

Exist Energy en Eco-maat Energie sluiten samenwerkingsovereenkomst voor duurzame energie

Exist Energy BV, dochteronderneming van BV Verenigde Bedrijven van de Klok (VBK) te Druten en Eco-maat Energie BV te Lith hebben op 11 februari 2009 een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend voor het produceren en leveren van duurzame energie. Exist Energy biedt een comfortabel en energiebesparend systeem dat lage temperatuur verwarming, koeling en warm tapwater levert door middel van warmtepompen. De exploitatie, het onderhoud en de back-office activiteiten worden door Eco-maat Energie uitgevoerd. Het eerste project waar vanuit deze samenwerking warmtepompen worden toegepast, is een nieuwbouwproject in Nijmegen. Verder staan projecten op stapel in o.a. Tiel, Tilburg, Druten en Rosmalen.

Binnen deze nieuwe samenwerking richt Exist Energy zich op de investering van collectieve energiesystemen. Eco-maat Energie draagt de volledige verantwoordelijkheid voor het opwekken van energie door middel van het Eco-maat Energie systeem in de vorm van warmte, koeling en warm tapwater. Daarnaast voert dit bedrijf het transport naar en de bemetering in de woning uit. Naast het leveren en produceren van energie houdt Eco-maat zich samen met Exist Energy bezig met de ontwikkeling van andere duurzame processen en/of producten voor toepasbare projecten. Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze horizontale samenwerking een belangrijke toegevoegde waarde is voor hun serviceaanbod, dat is gericht op het produceren en leveren van duurzame energie in nieuwbouwprojecten.

Over Eco-maat Energie
Eco-maat Energie is een onafhankelijke producent en leverancier van duurzame energie. Kenmerkend voor Eco-maat is het streven naar een gezonde en comfortabele woon- en werkomgeving door innovaties op het gebied van duurzame techniek. Het door Eco-maat ontwikkelde 'plug & play' energiesysteem is gebaseerd op de combinatie van duurzaamheid, comfort en kostenbeheersing. Het technisch concept van Eco-maat is uniek in zijn soort en sluit naadloos aan bij de wettelijke normen van duurzaam bouwen en de mogelijkheden tot het verkrijgen van EIA (Energie Investerings Aftrek).

Over Exist Energy
Begin 2008 heeft BV Verenigde Bedrijven van de Klok dochteronderneming Exist Energy opgericht. Exist Energy treedt op als energiebelegger door te investeren in kleine collectieve duurzame energiesystemen in nieuwbouwprojecten. Naast investeren in duurzame energiesystemen adviseert Exist Energy haar opdrachtgevers over welke duurzame energiesystemen het beste toegepast kunnen worden in hun nieuwbouwprojecten. Met de keuze voor Exist Energy leveren bedrijven een actieve bijdrage aan het oplossen van de milieuproblematiek.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl