Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 februari 2009

TU Delft komt miljoenen tekort

De TU Delft verkeert in zwaar weer. De universiteit komt dit jaar minimaal 15 miljoen euro tekort.

Flinke bezuinigingen moeten voorkomen dat de financiële schade nog verder oploopt. In interne stukken constateert de ondernemingsraad (or) ‘alom onrust’. De TU is voorzichtiger, maar bevestigt dat er ‘her en der’ beroering is. „Want er wordt momenteel gekeken hoe het tekort het best kan worden opgevangen,’’ zegt een woordvoerder.

De onrust doet zich volgens de or het sterkst voor bij Bouwkunde, waar onmiddellijk ‘draconische maatregelen’ zijn genomen. Er is een vacaturestop aangekondigd en tijdelijke contracten worden niet verlengd. Paniekvoetbal, meent de or. „Dat men dit zo plotsklaps naar buiten brengt, lijkt ons onverstandig,’’ zegt or-lid D. Roozemond desgevraagd. „Het is beter om de tijd te nemen voor een weloverwogen bezuinigingsplan.’’

Bouwkunde ligt om meer redenen onder vuur van de or. Zo blijkt de faculteit in twee jaar tijd haar complete reserve van 15 miljoen euro te hebben opgemaakt. De faculteit CiTG teerde tot ergernis van de ondernemingsraad voor eenzelfde bedrag in. ‘We vragen ons af af het management heeft gefaald,’ stelt de OR in een intern stuk.

Om de kosten dit jaar verder terug te dringen schrapt de Delftse universiteit diverse ICT-projecten. Voor het onderhoud aan gebouwen trekt de TU Delft bovendien zo’n zes miljoen euro minder uit dan voorheen. Verder hoopt de universiteit dat de faculteiten meer geld gaan binnenhalen via andere bronnen dan het rijk. „Door het tekort teren we nu in op ons eigen vermogen. Over twee jaar willen we weer op de nul zitten.’’
Het tekort zou vooral veroorzaakt worden doordat de universiteit minder geld krijgt van het rijk.

Zo valt het nieuwe financieringssysteem in het nadeel uit van de TU. Ook schoof minister Plasterk 100 miljoen euro van de universiteiten naar een organisatie die geld verdeelt voor toponderzoek.

bron: AD

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl