Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

15 februari 2009

Hoogste punt kenniscentrum metselwerk in Tilburg bereikt

Op dit moment is de bouw van het nieuwe onafhankelijke kenniscentrum voor metselwerk in volle gang. Het centrum MADE (masonry design center) wordt gebouwd op het bedrijvenpark T58 aan de A58 bij Tilburg. Vrijdag 16 januari werd het hoogste punt bereikt. MADE vergroot de marktpotentie van metselwerk. Het gebouw bevat een overdekte bouwplaats met gemetselde constructies, een magazijn, een bibliotheek en ontmoetingsruimtes. Najaar 2009 opent MADE zijn deuren.

‘Stenen stapelen’ is een vak. Toch blijkt er in Nederland weinig gebundelde kennis en deskundigheid beschikbaar over metselwerk en ligt kennis veelal verspreid bij diverse partijen en personen. MADE bundelt de kennis en expertise van de metselwerkbranche, zowel praktisch als theoretisch. Dat reduceert faalkosten, stimuleert keteninnovatie en leidt tot kennisvermeerdering. Via MADE dragen participanten en brancheorganisaties hun productkennis over aan de bouwpraktijk.

Meer marktpotentie metselwerk
Metselwerk heeft veel mogelijkheden en is al eeuwenlang een belangrijke bouwwijze. Jaarlijks worden ruim 1 miljard bakstenen verwerkt in ruim 15 miljoen m2 gevel. MADE geeft ruimte aan creativiteit en productinnovatie. Een veelheid aan producten en materialen bij elkaar vergroot ieders kennis, stimuleert en inspireert tot nieuwe producten en toepassingen. MADE vergroot de marktpotentie van metselwerk.

Fysiek en virtueel centrum
MADE fungeert als een fysiek centrum, een gebouw en bestaat virtueel met een website, een database en onderlinge communicatiemogelijkheden voor deelnemers en bezoekers. Het kenniscentrum wordt gebouwd door Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg.

Het kenniscentrum richt zich op alle organisaties en personen die belang hebben bij kennis en deskundigheid op het gebied van metselwerk. Dit zijn producenten en leveranciers, opdrachtgevers, ontwerpers, aannemers, metselaars, studenten en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. MADE is een initiatief van Harrie Vekemans, specialist op het gebied van metselwerk.

Kijk voor meer informatie op www.madecenter.eu.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl