Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 februari 2009

Noord Brabant trekt 400 miljoen euro uit voor aanpak kredietcrisis

De provincie Noord-Brabant trekt zo’n 400 miljoen euro uit om de gevolgen van de kredietcrisis voor de economie te beperken. Ter vergelijking: dat is net zoveel als ‘de pot van Noordanus’.

Van de 400 miljoen euro gaat het grootste deel (maximaal 250 miljoen) naar een nieuw woningbouwfonds om op die manier een impuls te geven aan de huizenmarkt. Maar niet alleen stilgevallen woningbouwprojecten worden weer opgepakt, zodat de werkloosheid in de bouw beperkt zal blijven, ook de herstructurering van een dozijn bedrijventerreinen zal versneld worden opgepakt. Het geld is bovendien direct beschikbaar, waardoor de ideeën ‘morgen’ al kunnen worden uitgevoerd.

Niet alleen Noord-Brabant is actief bezig met het draaiende houden van de economie, ook Limburg investeert er veel in. De gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Sevenum en Maasbree en de provincie Limburg zelf steken 130 miljoen euro in de ontwikkeling van bedrijventerrein Greenport/Klavertje Vier bij Venlo. De verwachte opbrengst: 25.000 nieuwe banen, terwijl er nu 14.000 mensen op het bedrijventerrein werken.

Ander herstructureringsnieuws: de gemeente Breda zet vaart achter de herstructurering van oude bedrijventerreinen. Het college heeft bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling een subsidieaanvraag van bijna 1,3 miljoen euro ingediend. Verder heef het bij de provincie een subsidie van ruim een half miljoen euro aangevraagd en heeft de gemeente er zelf bij de Kadernota 2009 een bedrag van 1,8 miljoen euro voor uitgetrokken. Binnen zes jaar moet de herstructurering van Emer Hintelaken, de Krogten, de Greenery en Hazeldonk gereed zijn.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl