Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 februari 2009

LSI De Koppeling, het nieuwe hoofdkantoor van

  Getronics PinkRoccade in Houten

"De juiste aanlevering, versnelt het bouwproces"

"Deurdrangers, sloten, deurkrukken en scharnieren. Een goed product levert iedereen. De meerwaarde van Van Buuren uit Rijssen, specialisten in ijzerwaren, bouwbeslag en hang- en sluitwerk, zit in het juiste samenspel met de opdrachtgever. "Door de samenwerking met Van Buuren kunnen wij het project sneller en efficiënter realiseren en staan onze mensen niet urenlang te wachten of extra kilometers te rijden om aan de juiste materialen te komen", zegt John Haverkort, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, hoofdaannemer van het project LSI De Koppeling in Houten.

Kantorencomplex De Koppeling in Houten werd gerealiseerd in opdracht van LSI Project Investment uit Rotterdam, dat inmiddels grote delen van het gebouw doorverkocht aan andere investeerders. Architect van LSI De Koppeling is Mei Architecten uit Rotterdam. Het kantorencomplex is zeer strategisch gelegen, door de nabijheid van onder andere de snelwegen A2 en A12 en het Utrechtse spoorwegnetwerk. Het complex bestaat uit drie delen, waarbij elk deel twee gebouwen omvat. Het totale complex bestrijkt 24.983 m2 en is voor twaalf jaar verhuurd aan Getronics PinkRoccade. De automatiseerder betrekt een enorm pand, dat aan de buitenzijde zeer massief oogt en tot wel achttien meter hoog is. Het kantorencomplex biedt duizend arbeids-plaatsen en voorziet in vijfhonderd parkeerplekken.

Waar het gebouw aan de snelwegzijde met zijn lange metselstenengevels zeer strak en als een blok oogt, daar is vooral het glazen middendeel en de transparante brug, die de bouwdelen verbindt, zeer indrukwekkend. Het was gevelbouwer Alkondor uit Hengelo die de engineering verzorgde van de in staal, aluminium en glas uitgevoerde atriumgevels, maar tevens ook de uitvoering realiseerde.

Logistiek

Van Buuren, specialist in hang- en sluitwerk, ijzerwaren en bouwbeslag, leverde voor dit project de deurdrangers, sloten, deurkrukgarnituren, scharnieren en de sluitsystemen. Er werd gekozen voor een mechanisch sluitsysteem. Daarmee verhoogt men de veiligheid binnen het gebouw en worden mensen die geen recht op toegang hebben buiten gehouden. Alle artikelen die Van Buuren leverde zijn van het huismerk IVANA.

Huismerk IVANA

Het gebouw kent een totaal vloeroppervlak van 25.000 m2. Hierop bevinden zich liefst 700 deuren. De daarvoor benodigde sloten, deurdrangers en scharnieren stelden Van Buuren voor   een enorme logistieke uitdaging. "De kracht van Van Buuren is dat ze over de kennis beschikken om dat logistieke proces perfect te beheersen. Aan de hand van de werktekeningen hebben zij een systeem ontwikkeld, waarbij per verdieping werd aangeleverd.

Alle deuren zijn genummerd, alle ramen en kozijnen eveneens en alle materialen zijn per deur apart verpakt en per verdieping apart aangeleverd. Bij het afmonteren hoefden onze mensen niet te zoeken naar de juiste materialen, maar konden aan de nummers de juiste materialen herkennen en aan de slag gaan. Géén gezoek, géén verkeerde leveringen. Alles keurig op tijd en perfect gesorteerd, waardoor de afmontage een fluitje van een cent was. Daardoor hebben we veel paniek in de afbouw weten te voorkomen en veel tijd weten te besparen. Want als je bij een dergelijk omvangrijk project de logistiek niet op orde hebt, staan mensen hele dagen te zoeken naar de juiste materialen. Dat kost enorm veel tijd en dus geld. Nu heeft Van Buuren dat perfect voor ons gecoördineerd en geregeld. En dat is een compliment meer dan waard", aldus John Haverkort.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl