Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 maart 2009

Sylvester Keus, Thijs Oude Breuil en Willem Beverloo winnen Nederlandse bouwkampioenschappen

In Doetinchem werden vanmiddag de winnaars van de Nederlandse bouwkampioenschappen tot 23 jaar bekendgemaakt en gehuldigd. De doelman van FC Twente Sander Boschker reikte de medailles uit. Timmerman Willem Beverloo (21) uit Culemborg, metselaar Thijs Oude Breuil (20) uit Tubbergen en tegelzetter Sylvester Keus (20) uit Heerhugowaard waren de gelukkigen. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen op de WorldSkills in Calgary, Canada.

Vandaag was de laatste dag van de Bouwkampioenschappen 2009. Een editie die volgens organisator Victoria Fens van Fundeon bijzonder goed is verlopen. "Het is allemaal verschrikkelijk goed gegaan. Het is enorm druk geweest in Doetinchem. De verschillen in tussen de deelnemers waren heel klein. Dat maakte de wedstrijd nog spannender. Iedereen heeft kunnen zien dat het beheersen van het bouwvak iets is om trots op te zijn."

De Nederlandse kampioenen mogen van 1 t/m 6 september de Nederlandse bouw vertegenwoordigen op de Worldskills-wedstrijden in het Canadese Calgary.

Deze wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen worden elke twee jaar gehouden. De Nederlandse bouwdeelnemers behalen de laatste jaren goede resultaten op de internationaal niveau. Tijdens de laatste WorldSkills wedstrijden in 2007 won metselaar Stephan Kemna uit Mander een zilveren medaille, in 2003 werd metselaar Arnold Ros wereldkampioen.

meer info: OBD Opleidingen
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl