Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 maart 2009

illbruck

illbruck PU 700 voor het verlijmen van o.a. kalkzandsteen, gipsbeton en betonblokken

Tremco illbruck lanceert een compleet nieuw en gepatenteerd lijmsysteem voor het verlijmen van onder andere kalkzandsteen, gipsbeton en betonblokken. De illbruck PU 700 Steenlijm volgt volledig één van de doelstellingen van de onderneming, namelijk Green Capabilities. Met deze doelstelling heeft Tremco illbruck zichzelf opgelegd om minder milieubelastende producten te produceren en groenere productieprocesen toe te passen.

Het productieproces van de illbruck PU 700 Steenlijm is in vergelijking met de traditionele lijmmortels veel minder belastend voor ons milieu. Ook is tijdens het verwerken van de illbruck PU 700 Steenlijm geen water en elektriciteit meer nodig. De illbruck PU 700 Steenlijm is namelijk een kant en klaar product. De voorbereiding voor de illbruck PU 700 bestaat enkel uit het 20 maal schudden van de bus en het vastschroeven op een standaard illbruck purpistool. Binnen één minuut kan er met lijmen worden begonnen. Bij de traditionele lijmmortels moet de mortel minimaal 5 minuten met water worden gemengd.

Ook ARBO-technisch biedt illbruck PU 700 Steenlijm voordelen: Mortelzakken wegen 25 kg, een bus illbruck PU 700 Steenlijm weegt 830 gram en levert nagenoeg een gelijke lijmopbrengst. Bovendien loopt men niet het risico tijdens het mengen de droge mortel in te ademen.

De verwerking van de illbruck PU 700 Steenlijm is eenvoudig. Dit kunt u zien op de website van Tremco illbruck, hier vindt u een toepassingsfilm. Ook na het verwerken worden de voordelen van de illbruck PU 700 Steenlijm snel duidelijk: Na 10 tot 15 minuten wordt de volledige hechtsterkte van maar liefst 3,5 N/mm2 behaald. Een lijmmortel komt na 28 dagen ongeveer uit op 0,6 N/mm2 .

Het prijsniveau van 1 bus illbruck PU 700 is vergelijkbaar met 1 zak mortel van 25 kg.

 

meer info: Tremco Illbruck

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl