Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 april 2009

ROC Twente in Hengelo beschikt over bijzondere schoorstenen voor natuurlijke ventilatie

"Van Buuren blinkt uit door 'just-in-time'' levering"

IAA Architecten uit Enschede koos voor het ventileren van de nieuwbouw van het Regionale Opleidingscentrum (ROC) Hengelo voor het DucoMax ZR-systeem. Een natuurlijk ventilatiesysteem dat werd geleverd door Van Buuren uit Rijssen, specialist in hang- en sluitwerk, toegangscontrole, bevestigingsmaterialen,  bouwbeslag en ventilatietechniek. Eddy Hertsenberg, projectleider van gevelbouwer Alkondor uit Hengelo zegt over de samenwerking met Van Buuren: "De kracht van Van Buuren is hun uitmuntende logistiek. Op het moment dat onze hefsteigers er staan, moet je als bouwer wel over alle onderdelen beschikken. Daarin is Van Buuren een zeer sterke partner."

De DucoMax ZR-suskasten zijn geplaatst boven de raamelementen van de zuidgevel. Ze zijn gestapeld twee-aan-twee aangebracht en zorgen voor de aanvoer van natuurlijke luchtstromen. De lucht die vervolgens in het gebouw opwarmt, wordt afgevoerd via zeer bijzondere door Alkondor ontworpen schoorstenen, die zijn geplaatst op het dak van het gebouw.

DucoMax

De DucoMax ZR-suskasten beschikken over een stijlvol LamelLine-buitenprofiel. Rudolf Imhof van Van Buuren: "De DucoMax ZR vormen een zeer innovatieve en trendsettende generatie suskasten met uitstekende akoestische en luchttechnische prestaties. Ze bieden tevens tal van bijzondere technische eigenschappen, o.a. een grote luchtdoorlaat en een superieure dempingswaarde. Een actieve sluiting zorgt voor een perfecte wind- en waterdichtheid en met het 'slide & fix-systeem kent DucoMax ZR een optimale thermische onderbreking. De interne koppelstukken zorgen voor een zeer hoge stijfheid en sterkte en een snelle montage." De architect koos mede voor het DucoMax ZR-systeem, omdat het zeer geschikt is voor plaatsing in een buitenaanzicht, want die zijn aan te brengen in vier verschillende dieptes. Bij het ROC werd gekozen voor de Corto en de Medio. De gestapelde DucoMax ZR-suskasten zijn vervat in een aluminium profielsysteem.   

Schoorstenen

In het interieur van de nieuwbouw is de uitstraling van de oude machinefabriek van Stork gehandhaafd. Die fabriekshal, die rond 1990 nog operationeel was,   dient nu als centrale hal.   Tegen deze hal is in de lengterichting naar twee kanten een nieuwbouw gerealiseerd. Van buiten is het gebouw aan vier zijden opvallend verschillend. Van verre trekken de acht glazen schoorstenen bovenop het gebouw al snel de aandacht. Deze zogenaamde zonneschoorstenen staan twee aan twee geplaatst op vier glazen daklichten. Op elk van deze glasdaken staan twee glazen constructies, die de klimaatregeling in het gebouw verzorgen. Schoorstenen en daklichten zijn zowel qua engineering, uitvoering en montage gerealiseerd door Alkondor uit Hengelo, die ook alle vliesgevelconstructies van de nieuwbouw heeft geengineerd, geleverd en gemonteerd hebben.

Samenwerking

"Van Buuren blinkt uit door haar just-in-time levering", aldus Hertsenberg. "Ze staan voor een kwalitatief goed product, wat het DucoMax ZR-systeem is. Maar vooral ook de logistiek was in dit project erg belangrijk. Op het moment dat de hefsteiger er staat, moet ook elk onderdeel aanwezig zijn. Van Buuren is in staat om juist heel overzichtelijk te leveren, zo dat onze mensen niet alles nog eens moeten uitzoeken. Ze zijn in staat om grote aantallen perfect op tijd te leveren, waardoor onze mensen niet stil staan en de bouw sneller en efficiënter wordt gerealiseerd."

Het was niet de eerste keer dat Alkondor en Van Buuren samenwerken: "Integendeel", weet Hertsenberg: "Van Buuren staat bij ons te boek als een betrouwbaar partner en een totaalleverancier. Dit betekent dat we de totale toelevering en logistiek in professionele handen houden en via korte communicatielijnen zorgen voor een snelle en kwalitatief hoogwaardige uitvoering. Hoe beter de communicatie, hoe beter het eindresultaat en hoe sneller het werk klaar is. Dat is wat Van Buuren heel goed begrijpt'.

meer info: Van Buuren

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl