Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 april 2009

AWB duurzaam met elektrische warmtepomp MagnaGeo

AWB uit Helmond introduceert de MagnaGeo, een duurzame brine/water warmtepomp, die energie uit eigen bodem haalt. Deze warmtepomp heeft een hoog rendement met een COP tot 4,4 hetgeen een EPC reductie van 0,3 mogelijk maakt. De MagnaGeo genereert een rendement dat wel 45% hoger ligt dan een HR-ketel.

Doordat de MagnaGeo op elektriciteit werkt, gaat de CO2-uitstoot met circa 45% omlaag. De totale gratis verkregen energie uit de bodem is voor de eindgebruiker af te lezen op het uitgebreide status-, storing- en diagnosedisplay.

De MagnaGeo biedt een totaal comfortsysteem met CV, tapwater en koeling en bezit software die zorgt voor de totale aansturing en bewaking hiervan. De MagnaGeo kent twee uitvoeringen: Solo – optioneel met driewegklep voor boiler – en Combi inclusief een 175 liter boiler. Er zijn verschillende vermogens beschikbaar van 6 tot 17 kW. Er is geen stek-erkenning nodig (met uitzondering van de 17 kW) voor de installatie.

Ondersteuning door Technisch Project Advies
AWB biedt ter ondersteuning van een warmtepompproject Technisch Project Advies. De opdrachtgever wordt vanaf de ontwerpfase tot aan het periodiek onderhoud ondersteund bij het maken van de juiste keuzes voor het systeem. Onder andere door een adviesplan van bron t/m afgiftecircuit met installatiekeuzes en technische principetekeningen. Daarnaast biedt AWB eerste ingebruikname van het totale systeem. Een juiste afstemming tussen bron, warmtepomp en afgiftesysteem is namelijk van groot belang voor een optimale werking. Door eerste ingebruikname waarborgt AWB de kwaliteit van de oplossing.

TNO
De MagnaGeo is gekeurd met de gelijkwaardigheidsverklaring van TNO en wordt rechtstreeks door AWB geleverd. De prijzen (bruto excl. BTW) variëren van € 5488,- tot 7241,- bij de Solo warmtepomp en van € 7084,- tot € 7413,- bij de Combi warmtepomp. Bij aanschaf van de warmtepomp kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Duurzame Warmte voor bestaande woningen, uitgegeven door SenterNovem.

AWB cv-ketels 75 jaar
AWB cv-ketels bestaat dit jaar 75 jaar en is actief op het gebied van ruimteverwarming, tapwaterbereiding, ventilatie en koeling. AWB heeft een totaalpakket aan duurzame producten en diensten ontwikkeld met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo levert AWB een breed assortiment HR-ketels, (zonne)boilers, warmtepompen, Warmte-Terug-Win-units, VR-ketels en mini-WKK. En biedt AWB diensten als Technisch Project Advies, eerste ingebruikname en Service. Als totaalaanbieder heeft AWB hiermee aandacht voor de toekomst.

meer info: AWB CV Ketels

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl