Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 april 2009


Nieuw platform voor vernieuwing in de bouw na 2009

De huidige periode van de Regieraad loopt eind dit jaar af. De vernieuwing is dan nog niet klaar. De Regieraad is van mening dat de vernieuwing ook na 2009 aangejaagd en gestimuleerd moet worden. Samen met de sector zal de Regieraad nog voor de zomer bespreken hoe we dit het beste kunnen doen. Op 8 april is dit besproken met de ministers van VROM, EZ en V&W en zij ondersteunen dit initiatief.

De bouw is er nog niet: faalkosten zijn nog steeds hoog, gunning op laagste prijs is nog steeds dominant, CO2 uitstoot van de bouwsector is 30% van het totaal in Nederland en er zijn nog steeds integriteitincidenten. Een sectortransitie duurt lang. Dit is niet in vijf jaar gedaan. De transitie van de bouwsector is aan het begin van de acceleratiefase.

Om de transitie verder vorm te geven is de Regieraad van mening dat er ‘iets’ moet zijn dat stimuleert dat de bouwsector een economisch gezonde, professionele sector wordt die een actieve bijdrage levert aan maatschappelijke verduurzaming: het versneld oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast zullen er andere typen werk- en organisatievormen moeten komen, een andere cultuur en bovenal diensten en producten die duurzame maatschappelijke meerwaarde helpen creëren. Het precieze doel, de rol en de samenstelling zal de Regieraad in samenwerking met de sector de komende tijd bedenken.

 

meer info: Regieraad Bouw

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl