Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 APRIL 2009

Evers Staalconstructies viert 75-jarig jubileum

Vrijdag 17 april viert Evers Staalconstructies haar 75-jarig jubileum. Op landgoed Keukenhof in Lisse wordt het glas geheven op het Hillegomse constructiebedrijf. Ter ere van het jubileum heeft Evers Staalconstructies een speciale tulp uit staal laten fabriceren die deze middag aangeboden wordt aan de heer Hollander, voorzitter van de stichting Raad van Bestuur van Kasteel Keukenhof. Het kunstwerk krijgt een plek in de tuinen van Kasteel Keukenhof. De tulp, een initiatief van Ger C. Bout, is met de hulp van kinderen van de Josef basisschool en Fioretti (Paulus) VMBO uit Hillegom vervaardigd. Ger C. Bout houdt zich al een aantal jaren bezig met het project 'Een bos tulpen' waarmee hij de jeugd ervan wil doordringen dat techniek leuk is, en broodnodig voor onze maatschappij.

Naast dit stukje 'stalen kunst' overhandigt Evers Staalconstructies deze middag een cheque aan de Hillegomse Harmoniekapel en Crescendo. Ter ere van het jubileum heeft het bedrijf geld ingezameld dat zij zal schenken aan deze muzikale instanties.

Geschiedenis

In 1934 startte de toen 30-jarige Henricus Evers het staalconstructiebedrijf in Hillegom op de plek waar nu de waterwoningen staan. Na zijn overlijden in 1960 nam zoon Theo Evers de zaak over, later gesteund door broer Harry. Onder hun leiding groeide het bedrijf uit tot een van de grotere in de regio en in 1979 betrokken zij het pand aan de Horst ten Daallaan. In 1994 kwam de zoon van Theo, Bob Evers, aan het roer te staan. Het bedrijf werd in 2001 overgenomen door Van Kooten Holding uit Gouda, maar de bedrijfsnaam bleef in takt en ook nu nog is Bob Evers   als directeur betrokken bij het bedrijf. Op dit moment heeft Evers Staalconstructies ruim 50 werknemers in vaste dienst.

Kwaliteit & innovatie

Evers Staalconstructies heeft in de 75 jaar van haar bestaan bewezen een voorloper op het gebied van kwaliteit en innovatie te zijn. In de beginjaren vervaardigde zij de telefooncellen voor PTT. Enkele decennia later werden bij Evers de bekende Raatligger-profielen ontwikkeld en gefabriceerd. In de loop der jaren heeft Evers vier nationale staalprijzen gewonnen en een Europese, nog steeds een unicum in de branche. Onlangs was het bedrijf betrokken bij de   ontwikkeling en realisatie van de eerste mobiele parkeergarage van Park4all, een bedrijf dat zich richt op parkeerproblemen en hier een oplossing voor biedt in de vorm van tijdelijke parkeergarages.

Meer informatie over Evers Staalconstructies: www.evers-staal.nl

Meer informatie over 'Een bos tulpen': www.gercbout.com en www.kmr.nl/tulp

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl