Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 april 2009

Hercuton en ATOP realiseren een oranje ellips voor Boost Group

Hercuton en ATOP hebben onlangs het nieuwe onderkomen van de Boost Groep in Nieuwkuijk opgeleverd. Hoofdaannemer Hercuton heeft het gebouw in korte tijd en binnen de planning gerealiseerd in samenwerking met ATOP. ATOP heeft het volledige binnenwerk uitgevoerd met een oranje ellips in het hart van het gebouw. Het gebouw kenmerkt zich door de zogeheten loftarchitectuur en is ontworpen door Dick Veneman, architect bij Dedato architecten uit Amsterdam.

Het gebouw voldoet binnen en buiten precies aan de wensen van de opdrachtgever. Rogier Arntz, directeur Boost Groep: “Wij wilden iets aparts creëren in het pand. Onze wensen zijn vertaald naar een verdiepingshoge ellips midden in het pand, waarin zich alle natte ruimten bevinden. De vorm is specifiek en was lastig te maken. ATOP heeft ervaring met dit soort bijzondere wensen op het gebied van ruimte inrichting en heeft dit naar onze volle tevredenheid uitgevoerd.”

Oranje maatwerk
De loftarchitectuur, waarbij alles in het zicht blijft, vereist precies maatwerk. Veel glaswanden met hardglazen deuren en metalstud-wanden, zijn in dit ontwerp toegepast door ATOP. Daarnaast heeft ATOP de gehele binnenafwerking en het plaatsen van kozijnen en deuren gerealiseerd. Samen met de feloranje binnenkleur is het pand van de Boost Group een opvallende verschijning in Nieuwkuijk geworden. De metershoge ellips is van buitenaf goed zichtbaar.

Hercuton
Hercuton b.v. is opgericht in 1994 en is gespecialiseerd in het vakkundig en snel ontwerpen en bouwen van herkenbare en maatwerk bedrijfshuisvesting in prefab beton. Hercuton kan de bouw vanaf de eerste schets tot en met sleutelklare oplevering verzorgen. Dat doet Hercuton met eigen ontwerpers, constructeurs en tekenaars. Ook de montage van de elementen wordt door eigen montageploegen verzorgd. Hercuton is in Nieuwkuijk gevestigd, werkt in heel Nederland en werkt volgens het VCA-certificaat.

ATOP
ATOP uit Waalwijk heeft ruim twintig jaar ervaring in het turnkey gebruiksklaar maken van functionele ruimten. Kenmerkend voor ATOP is dat dit gebeurt op kostenefficiënte en ontzorgende wijze en met zeer korte bouwtijden. Of het nu gaat om winkels, kantoren, zorginstellingen of theaters, ATOP creëert ideale omstandigheden binnen het gestelde kader van kwaliteit, planning, budget en ontwerp. Voor iedere ruimte kan ATOP een functionele en aangename indeling realiseren door middel van levering en montage van systeemwanden en –plafonds, verlichting, timmerwerk en interieurbouw.

meer info: ATOP

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl