Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 juni 2009

ID Control levert extra online toegangsbeveiliging voor Exact Synergy

ID Control BV, de specialist op het gebied van online identiteits- en toegangscontrole, heeft haar sterke en gebruikersvriendelijke authenticatie oplossingen geïntegreerd met Exact Synergy. Dit is een volledig geïntegreerde en op internet gebaseerde oplossing van Exact Software die naast en gelijktijdig met traditionele ERP-oplossingen gebruikt kan worden. Gevoelige informatie kan zodoende nog veiliger uitgewisseld worden met de juiste personen, die echt zijn wie ze beweren te zijn, zoals bijvoorbeeld bij toegang tot verlies- en winstrekeningen, elektronisch factureren en jaarverslagen van accountants.

Steeds meer organisaties die online opereren bieden hun klanten, leveranciers of medewerkers toegang tot private of gevoelige online diensten en informatie of laten ze transacties verrichten. Exact Synergy gebruikt de browser op het werkstation om op afstand over het netwerk of via internet toegang te verkrijgen tot de centrale Exact Synergy server. Gebruikers loggen via de traditionele authenticatiewijze met gebruikersnaam en wachtwoord in op Exact Synergy. ID Control versterkt deze authenticatieprocedure met behulp van tokens met dynamische wachtwoorden op het mobiele toestel of op de hardware token met klein LCD-schermpje. Naast authenticatie op basis van éénmalige wachtwoorden kunnen gebruikers ook herkend worden op basis van hun typegedrag tijdens log-in of door een digitale handtekening te zetten op transacties en toegang. ID Control oplossingen zijn betaalbaar en gebruikersvriendelijk en naast Exact toepassingen ook beschikbaar voor webgebaseerde e-mail, VPN, netwerk en mobiele en thuiswerkplek toegang.

Hans Kortekaas, directeur van ID Control, geeft aan dat ongeautoriseerde toegang waarschijnlijk de grootste security kwetsbaarheid is van een bedrijfskritische web gebaseerde omgeving. Het risico bestaat dat de beschikbaarheid van de online oplossingen, confidentialiteit en integriteit van data en bedrijfsprocessen in verkeerde handen terecht komt. Daarnaast kan de organisatie en het management blootgesteld worden aan potentiële conflicten met de compliance regelgeving en data privacy wetgeving. Aan het controleren van de identititeit en de toegang van gebruikers tot online ERP systemen wordt dan momenteel ook hoge prioriteit gegeven vanuit beveiligingsoogpunt. Met ID Control in werking wordt de confidentialiteit, integriteit en bewijs van herkomst en aflevering van de data communicatie binnen de Exact Online omgeving gewaarborgd.

ID Control B.V., www.idcontrol.com, gevestigd in Den Haag, biedt een heel scala aan sterke authenticatie oplossingen zoals KeystrokeID wat de gebruiker herkent aan zijn of haar typegedrag tijdens het inloggen. Met HandyID een sterke authenticatie toepassing voorop de mobiel en "MessageID" een SMS gebaseerde dienst, en de ID Control OTP Key een hardware token, kunnen op uiterst hoog niveau gebruikers geauthenticeerd worden met behulp van eenmalige wachtwoorden. Voor e-mail verkeer voorziet MailID in combinatie met MessageID in het bewijs van herkomst en aflevering en een veiligheidszegel met sterke versleuteling voor onderweg. Daarnaast kunnen organisaties die verschillende authenticatie methodes en tokens inzetten voor verschillende systemen, applicaties, gebruikers en diensten deze centraal managen met behulp van de ID Control Server.

Voor meer informatie en vragen:
ID Control BV - www.idcontrol.com

of Susan de Wolf (T) 0888-SECURE (732873).

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl