Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

23 juni 2009

Koelgas lekdetectie sensor

HVAC, de professionele leverancier van koel- en ventilatiesystemen heeft recent het Floodline water/olie lekage signaleringssysteem uitgebreidt met een koelgas lekdetectie sensor.

De Floodline FGS1000 koelgas sensoren kunnen worden gebruikt als een stand-alone koelmiddel alarmsysteem, of worden opgenomen als onderdeel van een groter water/olie lekdetectie systeem.
De Floodline FGS1000 koelgas sensor kan ook worden gebruikt om aan een speciaal koelgas detectie alarm systeem te koppelen.
De Floodline FGS1000 voldoet aan BS EN378 en detecteert koelmiddel gassen HSE Occupational Exposure Limits. BS EN378 beschrijft de installatie van vaste koelmiddel lekken detectoren in zowel bestaande als nieuwe systemen van alle groottes (met bepaalde uitzonderingen).

De sensor eenheden worden gekalibreerd met behulp van 1000ppm gas/lucht mengsel met behulp van de opgegeven gassen (R134a, R404A, R407C, R410A, etc.). Andere gassen kunnen worden ondergebracht door kalibratie. De Floodline FGS1000 sensoren worden aangesloten op een standaard Floodline Control Panel en geeft hoorbare en zichtbaar alarm signalen, naast de mogelijkheid voor verdere communicatie aan Gebouw Beheer Systemen enz.

Toepassingen

  • VRV klimaatregelingsapparatuur
  • Refrigeration compressor packs
  • Machine / Plant Kamers
  • A / C Service Tunnels
  • Hotel Slaapkamers
  • DX Split Units

Detectie
Constante bewaking van de ruimte voor de geselecteerde koudemiddel gassen boven een vooraf ingestelde niveau.
Wanneer een lek boven de vooraf ingestelde niveau wordt gedetecteerd, worden audio en visuele waarschuwingen gegeven door een pulserend 85dB zoemer samen met oranje LED voor "LEK" en rode LED voor "ALARM". Hoorbare en zichtbare alarmen worden ook op centraal Floodline Control Panel aan gegeven.

Werking
De Floodline FGS1000 kan worden ingesteld op verschillende verschillende manieren van werken op basis van positie van 3no DIP-switches:

Standaardmode
In "Lek Alarm", waarschuwing wordt gegeven door pulserend 85dB zoemer, "LEAK" LED brandt Amber & "ALARM" LED knippert rood & integraal relais worden gedeactiveerd. Zodra gasconcentratie beneden het ingestelde niveau is, "LEAK" LED licht op groen. Door op de Reset-knop te drukken gaat "LEAK" lampje uit en het relais wordt opnieuw geactiveerd.

Handmatige mode
Gelijk aan de Standaardmode, maar sensor reset automatisch zodra de concentratie daalt onder het vooringestelde niveau (als de mute-knop is ingedrukt).
Automatische Mode
Gelijk aan de Standaardmode, maar zal automatisch gereset worden zodra de concentratie daalt onder het vooringestelde niveau.

Constructie
Poeder gecoate metalen behuizing

Afmetingen
H: 130mm x B: 84mm x D: 60mm

Lekdetectie
Op de muur gemonteerd op een geschikte hoogte gebaseerd op de bezetting van de ruimte.

Specificatie
Voeding 24 VAC of 230 VAC
Relais uitgang dubbele (NO/NC) potentiaal vrije contacten 3 A 230 VAC
Indicatoren 5 mm LEDs
Zoemer 85 dB Piezo

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl