Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 juni 2009

Brandveiligheid: NIFV, Efectis en TNO slaan handen ineen

De onderzoeksinstellingen NIFV, Efectis en TNO hebben de handen ineengeslagen en gezamenlijk een visie ontwikkeld op brandveiligheid in de bouw en met name de rol van onderzoek daarin. Zij sluiten daarmee aan bij het lopende Actieprogramma Brandveiligheid van de ministeries van VROM en BZK. Daarin is geconcludeerd dat het huidige systeem voor brandpreventie aan de grenzen van zijn mogelijkheden is gekomen.

De ontwikkelde missie, visie en strategie zijn verwoord in een speciale uitgave die is uitgereikt tijdens het Tweede Nationale NIFV-Congres Fire Safety Engineering op 10 juni 2009. In samenspraak met belanghebbenden zullen de missie, visie en strategie in 2009 worden uitgewerkt. Het doel hiervan is de programmering van onderzoek op het terrein van brandveiligheid voor het komende decennium. De resultaten van het onderzoek moeten leiden tot een betere brandveiligheid van gebouwen en bouwwerken.

Het NIFV is expert op het terrein van brandpreventie, Efectis is een toonaangevend instituut op het terrein van brandproeven en fire safety engineering en TNO is expert op het terrein van brandveiligheid van gebouwen en bouwconstructies.

Voor toezending van een gratis exemplaar van 'Regels voor resultaat. Visie brandveiligheid.' (ISBN 978-90-5986-314-9) kunt u contact opnemen met

Monique van der Deijl (Efectis)
telefoonnummer 015 2763030,
e-mail monique.vanderdeijl@efectis.com.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl