Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 juli 2009

Waterontharder Aquacell merkt niets van crisis

Van een economische dip, laat staan een crisis, merken ze bij Aquacombi in Joure helemaal niets. Deze zomer plaatst het bedrijf de 75.000-ste waterontharder die de Engelse toeleverancier van de band liet rollen. Directeur Gerrit Dijkstra van Aquacombi is blij, maar niet verrast: "Wij draaien beter dan ooit. Ik schrijf dat toe aan de bewustwording van de consument en aan de belangstelling voor duurzaam investeren. Waterontharders dienen niet alleen het comfort, ze werken besparend en zijn milieu-ontlastend."

In bedrijfstakken als de horeca en gezondheid&beauty is kalkvrij water van essentieel belang. Kostbare apparatuur gaat veel langer mee en de klanten stellen de smaak en de zachte aard van het water op prijs. Het enige echt effectieve systeem, zo weet het bedrijfsleven, is een ionenwisselaar met harscilinders. Maar ook steeds meer particulieren ontdekken het bestaan van dit type ontharder. Kalkaanslag op sanitair, tegels, glaswanden en in apparaten vormt een van de grootste ergernissen in het huishouden.

Onthard, dus zacht water zorgt voor minder energiegebruik door cv, wasmachine en keukenapparatuur. Het verlengt ook de levensduur van apparaten aanzienlijk. Bovendien is er veel minder wasmiddel en zeep nodig, en al helemaal geen agressieve schoonmaakmiddelen meer. Dat alles maakt een wateronthardingsinstallatie tot een zeer duurzaam product. De apparatuur van Aquacombi vergt bovendien geen elektriciteit.

Dijkstra: "Duurzaam investeren is een van de belangrijkste antwoorden op de crisis. Daar past de waterontharder met 20 procent besparing op energie en 50 procent besparing op bijvoorbeeld waspoeder heel goed in."

Aquacombi heeft een topjaar achter de rug en ziet de komende jaren met groot vertrouwen tegemoet. In april is een nieuw bedrijfspand in Joure in gebruik genomen. De aflevering van de 75.000-ste AquaCell zal waarschijnlijk in Zwolle plaatsvinden.

 

Voor meer informatie:

(t) 088 98 99 100 resp.

(e) info@aquacombi.nl

(s) http://www.aquacell.nl

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl