Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 juli 2009

Weber introduceert nieuwe tegelmortel voor de professionele markt

Weber, wereldwijd toonaangevend op het gebied van tegellijmen, introduceert een nieuwe tegelmortel voor de professionele markt. De LM310, uitermate geschikt voor grootformaat tegels en natuursteen, is vanaf heden verkrijgbaar in een groot aantal bouwmaterialenhandels.

"De laatste 40 jaar worden steeds meer keramische wand- en vloertegels verlijmd omdat de ondergronden steeds vlakker worden als ook de tegels zelf. Echter, er zijn nog genoeg toepassingen, waarbij je niet ontkomt aan het leggen of zetten in een speciebed. Denk hierbij aan ongelijke ondergronden en tegelwerk onder afschot aanbrengen. Op dit moment wordt ongeveer 20% wandtegels met behulp van een mortel gezet en zelfs 45% van de vloertegels in de specie gelegd. Weber heeft hierop ingehaakt en met deze nieuwe tegelmortel is Weber in staat om een nog completer assortiment aan te bieden aan de professionele tegelzetter," aldus John Ineke, Product Manager Weber.

Toepassingen
De LM310 Tegelmortel is uitermate geschikt voor het plaatsen van grootformaat vloertegels en natuursteen, vensterbanken en dorpels. Door het gebruik van wit cement is deze tegelmortel zeer geschikt voor vrijwel alle soorten (lichtgekleurd) natuursteen. Tevens is de LM310 Tegelmortel te gebruiken voor het uitvlakken van wanden en vloeren, welke achteraf worden betegeld.

Productomschrijving

  • Wit cement en kalk met harde en dichte toeslagmiddelen en additieven welke stabiliteit, sterkte en de verwerkingsstabiliteit bevorderen.
  • Droge mortel conform EN13813, dekvloermortel en dekvloeren.
  • Chromaatarm volgens TRGS 613.

Verbruik
Ca. 85 kg per 5 cm laagdikte per m².

Verpakking
Zak van 25 kg 80 x 120 cm 42 zakken per pallet; 1050 kg).Bulklevering op aanvraag mogelijk.

Kleur
Wit

Houdbaarheid
In gesloten verpakking houdbaar tot 1 jaar na fabrieksdatum. Beschermen tegen vocht- en warmtebronnen.

Over Weber

Weber, sinds 1 november 2008 geïntegreerd in Maxit Nederland B.V., is wereldwijd marktleider op het gebied van tegellijmen. Doordat wereldwijd meer dan 300.000 tegelzetters Weber tegellijmen gebruiken is Weber een vertrouwde naam voor de professionele tegelzetter. En door het delen van kennis en ervaring met deze gebruikers verzekert Weber een product dat geheel voldoet aan de nieuwste eisen op het gebeid van materialen en technieken op de markt.

meer informatie: www.weber-metzger.com.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl