Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 augustus 2009

Elco Brinkman: Ontslagen in bouw zullen onvermijdelijk zijn

Ondanks de miljardensteun van het kabinet, de provincies en de gemeenten is grootschalig banenverlies in de bouw onvermijdelijk. Dat zeggen kenners van de sector.

In april 2009 becijferde het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) dat de bouwproductie de komende twee jaar met 15 procent daalt, de grootste terugval sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze neergang zou tot verlies van 50.000 voltijdbanen leiden.

In reactie op de dreigende ontslaggolf presenteerde het kabinet vorige maand de crisis- en herstelwet die procedures bij enkele grote infrastructuurprojecten verkort. Ook trok het 320 miljoen euro uit voor het isoleren van oude woningen en 395 miljoen euro om projecten van gemeenten, ontwikkelaars en woningbouwcorporaties te steunen. Gemeenten en provincies hebben ook honderden miljoen gereserveerd voor de bouw.

Volgens Hugo Priemus, emeritus hoogleraar volkshuisvesting, „vloeit er bloed in de bouwsector”. Hij is kritisch over de crisis- en herstelwet die volgens hem „hooguit werk zal opleveren voor wegen- en spoorbouwers, terwijl in de woningbouw de meeste banen op de tocht staan”.

Elco Brinkman, voorzitter van werkgeversvereniging Bouwend Nederland, zegt dat de overheid niet alle pijn kan wegnemen. „Er zullen veel ontslagen vallen, dat is onvermijdelijk.”

bron: NRC

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl