Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 augustus 2009

Tochtvrij binnenklimaat met KE Fibertec

Nieuwe uitstroomnozzles voor textiele luchtverdeelslangen

Voor luchtverdeling wordt traditioneel gebruik gemaakt van metalen buizen en kanalen waarbij de lucht in de ruimte wordt gebracht via vaste uitblaasopeningen. De meeste installateurs en architecten zijn bekend met dit systeem. Het grootste nadeel is echter dat rechtstreeks ingeblazen lucht kan leiden tot tochtklachten. KE Fibertec levert daarom textiele luchtverdeelslangen die zorgen voor een gelijkmatig en tochtvrij binnenklimaat. Nieuw zijn de Vario Nozzles van KE Fibertec die ventilatie op grotere afstand mogelijk maken.

Luchtverdeelslangen zijn veel lichter van gewicht dan metalen kanalen. Daardoor is in principe elke dak- of plafondconstructie geschikt als ondergrond. De montage is kostenbesparend omdat minder mankracht nodig is. Ook in de exploitatie heeft textiel voordelen. Omdat er geen geconcentreerde uitstroomopeningen zijn, kunnen zitplaatsen of werkplekken in kantoren, restaurants en werkplaatsen op flexibele wijze worden veranderd zonder dat het luchtbehandelingsysteem omgelegd hoeft te worden. Bovendien zijn nagenoeg alle kleuren mogelijk.

Verstelbare uitstroomnozzles
KE Fibertec heeft nu een noviteit aan het productgamma toegevoegd: Vario Nozzles. Dat zijn uitstroomopeningen met grotere worplengte. Deze worden gemonteerd in speciale situaties waarin tochtvrije luchtventilatie vanaf grotere afstand nodig is. Denk aan fabrieksruimten waar niet overal plaats is voor ventilatiekanalen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van hoge machines of interne transportkranen. De hoek van de Vario Nozzles is handmatig in te stellen.

Meer informatie is te verkrijgen via KE Fibertec. Telefoonnummer: 078 - 674 8888,
email: info@ke-fibertec.nl.

Of kijk op www.ke-fibertec.nl.

KE Fibertec op Installatie Vakbeurs Hardenberg
Iedereen die van dichtbij wil kennismaken met de textiele luchtverdeelsystemen van KE Fibertec is van harte welkom op de

Installatie Vakbeurs in Hardenberg van 8 t/m 10 september '09Het standnummer is 534.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl