Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 augustus 2009

Glas in lucht op parkeergarage in het hart van Lelystad

In het hart van Lelystad wordt een parkeergarage gebouwd die bekleed wordt met meer dan 6500 unieke kleurige glasplaten. Glas in lucht zoals de architecten van maakarchitectuur schertsend opmerken, want door de ijle achterconstructie lijken de platen te zweven. Het eerste deel van de voorstelling is al te zien, een lachende mond. Het winkelende publiek wordt met een glimlach ontvangen.

De garage en de gevel zijn door maakarchitectuur ontworpen en vormen een onderdeel van de revitalisering van de binnenstad van Lelystad. Het masterplan hiervoor is door WEST 8 gemaakt in opdracht van ASR en de gemeente Lelystad. Eind september wordt het project opgeleverd. Hiermee wordt een belangrijke fase in de herbouw van de binnenstad afgesloten.

maakarchitectuur heeft gekozen voor een glasgevel die het interieur van de garage prachtig kleur geeft. In het straatbeeld zocht de architect een gevel die het sociale en menselijke gezicht van Lelystad uitdrukt. De Amsterdamse kunstenaar Jurriaan van Hall met wie de architect samenwerkt heeft deze opgave letterlijk opgevat en een schilderij gemaakt waarin de mens centraal staat. Dit schilderij is door de architecten bewerkt tot een glaskunstwerk dat, om het gebouw gevouwen, van een alledaagse parkeergarage een bijzonder bouwwerk maakt.

meer info: maakarchitectuur

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl