Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 augustus 2009

Netwerken steeds populairder bij zzp'ers

De trend van netwerken zorgt er voor, dat er steeds meer netwerkorganisaties worden opgericht voor de zelfstandig ondernemer. Kleine werkgemeenschappen verbinden ondernemers en zzp'ers met elkaar, alwaar zij met elkander samenwerken door kennis, kunde en opdrachten met elkaar te delen. Het lijkt tegengesteld om zzp'ers aan een organisatie te willen binden, immers de zzp gedachte is juist zelfstandigheid en niet langer een verbintenis willen hebbende met een organisatie. Toch sluiten zzp'ers zich massaal aan bij diverse netwerkorganisaties. Zij ondersteunen zzp'ers bij het leggen van nieuwe contacten en organiseren vaak druk bezochte netwerkborrels of seminars.

ZZP Groep Nederland ziet steeds meer zzp'ers, die zoekende zijn naar een klankbord, de zzp gedachte willen versterken ten opzichte van een vast dienstverband en ervaringen willen uitwisselen, aldus Agnes Bordewijk, oprichtster van de non-profit netwerkorganisatie ZZP Groep Nederland. Netwerkorganisaties schieten als paddenstoelen uit de grond, nu veel bemiddelingsbureaus vaak negatief in het nieuws zijn, vanwege de hoge bemiddelingsvergoedingen, die vaak gevraagd worden. Niemand heeft echter een idee, hoeveel van deze netwerkorganisaties of werkgemeenschappen er momenteel zijn. Zowel de belastingdienst als de Kamer van Koophandel moeten het antwoord schuldig blijven.

Netwerkorganisatie ZZP Groep Nederland, bestaande uit netwerk ZZP Noord-Nederland en netwerk ZZP Midden-Nederland heeft in acht maanden ruim vijfhonderd relaties aan zich weten te binden. Volgens Agnes Bordewijk komt dat door het vrijblijvende karakter van de organisatie, waarbij de nadruk ligt op de sociale- en informatieve aspecten van het netwerken. Ook de faciliteiten, die wij als organisatie bieden, worden als prettige bijkomstigheden ervaren door onze relaties. Netwerken is niet hetzelfde als verkopen. Netwerken is, via een introductie, bij jouw volgende klant aan tafel zien te komen zitten. Netwerken is het onderhouden van contacten.

Netwerken is communiceren.

 

Meer informatie over ZZP Groep Nederland is te vinden op de website: www.zzp-noordnederland.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl