Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 augustus 2009

Masterclass ‘Duurzaam uit- en aanbesteden’

op 8 en 9 september

De eerste serie masterclasses is in februari en maart van dit jaar is succesvol afgerond. Met in totaal ruim 85 opdrachtgevers en opdrachtnemers hebben we praktijkcases behandeld van aanbestedingen waarin heldere criteria voor duurzaamheid werden gesteld en gewogen. Waarbij onder de aanwezigen ervaringen en ideeën zijn uitgewisseld.

De vraag naar concrete handvatten waarmee duurzaamheid in aanbestedingsprocedures kan worden geïntegreerd is groot. Daarom hebben we een nieuwe serie masterclasses voorbereid, waarin we mede aan de hand van cases nog verder ingaan op:

  • concrete handvatten waarmee duurzaamheid in de aanbestedingsprocedure kan worden gevraagd (selectiecriteria) en gewogen (gunningscriteria);
  • voorbeelden van duurzaamheidscriteria;
  • tools en modellen;
  • integreren duurzaamheid in inkoopstrategie/inkoopbeleid.

Er zijn vragen gesteld als; welke criteria moet ik hanteren, hoe vertaal ik duurzame ambities in beleid? Deze en andere vragen zijn in veel organisaties nog niet beantwoordt. Laat u inspireren en informeren tijdens de ééndaagse masterclass ‘Duurzaam uit- en aanbesteden’ en ontvang concrete antwoorden op uw vragen waarmee u direct aan de slag kan binnen uw organisatie.

Want al in 2010, over een half jaar, wil de Rijksoverheid voor 100 procent duurzaam inkopen. De gemeenten gaan voor 75% in 2010 en 100 % in 2015, provincies en waterschappen willen in 2010 voor 50% duurzaam inkopen. In de masterclass wordt ingegaan op alle aspecten van duurzaam uit- en aanbesteden op het gebied van bouw- en infra projecten voor opdrachtgevers en opdrachtnemers en hoe u deze werkwijze in uw organisatie kunt implementeren.

Wanneer u vragen heeft, zijn wij natuurlijk graag bereid deze te beantwoorden.

meer info: Balance & Result

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl