Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

31 augustus 2009

Woningcorporaties last van agressie

Medewerkers van woningcorporaties hebben steeds vaker te maken met geweld. Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie blijkt dat afgelopen jaar bijna de helft van de werknemers hiermee te maken had. Vooral onderhoudspersoneel en medewerkers die achterstallige huur moeten innen krijgen het flink te verduren.

Volgens de Arbeidsinspectie doen zeven op de tien corporaties te weinig om bijvoorbeeld hun onderhoudsmedewerkers, woonconsulenten en werknemers die achterstallige huur innen, te beschermen tegen agressieve klanten.

Dat concludeert de Arbeidsinspectie uit onderzoek dat vorig jaar is gehouden bij 221 van de 470 woningcorporaties. Daaruit blijkt onder meer dat werknemers onvoldoende zijn getraind in het omgaan met agressieve klanten en dat vaak niet wordt voldaan aan de minimale personeelsbezetting bij risicovolle taken.

De inspectiedienst besloot vorig jaar de woningcorporaties onder de loep te nemen, omdat uit een eerder onderzoek bleek dat werknemers in deze branche vaak met agressie te maken krijgen. Bijna de helft van het personeel zei te maken te hebben met intimidatie en geweld.

De sector heeft volgens de Arbeidsinspectie toegezegd geld vrij te maken om de problemen aan te pakken. Binnen enkele jaren wordt opnieuw gecontroleerd of de bescherming van het personeel inderdaad is verbeterd.

bron: BNR

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl