Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 september 2009

Wesselink Kozijnen opgenomen in ‘Het Beste Verbeterboek’

“Kunststof is ook niet heiligmakend”.

In de afgelopen 25 jaar zijn in Amsterdam tenminste 70.000 vooroorlogse en particuliere huurwoningen behouden voor de sloop en opgeknapt en verbeterd. Een selectie uit deze renovatieprojecten is samengebracht in het boek: “Het Beste Verbeterboek”, dat tot stand kwam onder supervisie van Marloes van Haaren. In dit boek zijn o.a. detailtekeningen opgenomen van Wesselink Kozijnen uit Doetinchem, die door de jaren heen een gerenommeerde naam heeft opgebouwd binnen de Amsterdamse renovatiemarkt. ”Het boek laat zien dat met hout veel mogelijk is en geeft de visie en kwaliteit van Wesselink weer”, aldus John Postma, die samen met Bert Gerritsen, directeur/eigenaar is van Wesselink Kozijnen in Doetinchem

Begonnen als een experiment in tachtigerjaren, is de woningverbetering in Amsterdam uitgegroeid tot een volwaardig beleidsinstrument. Stadsdelen en de gemeentelijke overheid wezen subsidie toe (‘regeling Beter Verbeteren’), waardoor deze renovaties mogelijk waren en een verantwoord herstel van de gevelarchitectuur als onderdeel van het welstandsbeleid steeds meer aandacht kreeg. Een achttal renovatieprojecten zijn samengebracht in dit boek, waarbij achterin vier grote, losse blauwdrukvellen zijn opgenomen, met gedetailleerde tekeningen van zeven timmerfabrieken. Deze tekeningen geven inzicht in de aandacht die werd geschonken aan de sublieme detaillering. Onder deze tekeningen ook projecten van Wesselink Kozijnen.

Renovatiemarkt
Al 40 jaar is Wesselink Kozijnen actief binnen de renovatiemarkt, waarbij ze samen met de architect of opdrachtgever zoeken naar passende oplossingen. “Wij zeggen tegen de architect: “Zorg jij voor de juiste esthetica, dan realiseren wij de technische uitvoering. Waarbij we het accent leggen op een langdurige relatie”, aldus Postma. “Als bedrijf zijn we er niet op uit om snel klappen te maken. We leggen veel meer de nadruk op een partnerschap. We hebben relaties waar we al 25 jaar zaken meedoen, wat getuigt van vakmanschap en vertrouwen”, aldus Postma.

Heilig
Het boek laat zien dat kunststof niet heilig is. Ook met hout is het mogelijk om duurzaam en onderhoudsvrij te bouwen en te renoveren. Want ook kunststof heeft onderhoud nodig, waarbij hout, indien het op de juiste manier wordt verwerkt en geplaatst, pas na tien jaar aan een verfbeurt toe is. Hout heeft zelfs voordelen, geeft Postma aan: “Men is veel minder kleurgebonden Een Rotterdamse Woningcorporatie (ComWonen) paste haar visie op materiaalgebruik zelfs in enkele projecten aan, door in plaats van kunststof heel bewust te kiezen voor hout binnen het TimmerSelekt Concept. Onderzoek en diepgaand materiaalvergelijk maakten hen duidelijk dat hout wel degelijk voordelen biedt”.

Anders kijken
“We dienen anders naar het kozijn te kijken”, vindt John Postma. “Niet alleen naar de inkoopsprijs, maar naar de volledige cyclus van inkoop, exploitatie en onderhoud. Dan komt hout wel degelijk beter uit de bus. We dienen veel meer te denken in concepten. Vanuit die visie zijn we destijds toegetreden tot de TimmerSelektgroep. Samen kun je veel meer dan alleen. De manier van denken over kwaliteit en innovaties binnen de TimmerSelektgroep spreekt ons sterk aan. Het nieuwe stelkozijn, het Savu-kozijn, het omarmen van de houtsoort Accoya, het zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van innovatie en kwaliteitsgericht denken. Binnen de TimmerSelektgroep zijn we heel ver in het concept denken en kunnen we absolute garanties geven voor een onderhoudsarm en duurzaam leven van het kozijn en gaat het wel degelijk langer dan 25 tot 30 jaar mee. Daarmee laten we zien dat kunststof absoluut niet heiligmakend is.”, aldus Postma.

Juiste keuze
Belangrijk bij nieuwbouw of renovatie is een juiste keuze te maken. Veel hangt af hoe men tijdens de bouw met het houten kozijn omgaat. Maak je als opdrachtgever daar een verkeerde inschatting door enkel op prijs te kiezen en niet voor kwaliteit in materiaal en uitvoering, dan blijft die keuze je de hele levenscyclus van het kozijn achtervolgen. Door het juiste kozijn, op de juiste manier geplaatst in Concept III ( waarvoor Wesselink Kozijnen is gecertificeerd), dan is hout zeker zo onderhoudsvriendelijk en kan hout op alle fronten wedijveren met andere materialen. Kies voor kwaliteit is de visie van de TimmerSelektgroep en die onderstrepen wij als Wesselink Kozijnen volledig”.

bron: Wesselink Kozijnen
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl