Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 september 2009

OWAtecta metaalplafonds

Metalen plafonds: de hoogwaardige blikvangers van OWAtecta®

Met de hernieuwde introductie van OWAtecta® metalen plafondsystemen zet OWA een grote stap in zijn streven een compleet en technisch geperfectioneerd leverings-programma aan te bieden. Tegelijkertijd heeft OWA Benelux geïnvesteerd in een professionele organisatie, wat geresulteerd heeft in een uitbreiding van zowel de binnen- als de buitendienst. Recent zijn een groeiend aantal nieuwe projecten opgeleverd waar OWAtecta® systemen zijn toegepast. Het Miele Inspirience Centre in Vianen is hier een aansprekend voorbeeld van.

Het afgelopen jaar is in Vianen het Miele Inspirience Centre opgeleverd. Met de keuze voor OWAtecta® metaal hebben de architecten de ruimtes een heel eigen gezicht gegeven. Het gesloten oppervlak en de eenvoud van het design zorgen daarbij voor een bijzondere uitstraling die een prachtige synergie oplevert met de productrange van Miele.

Geïnstalleerd is het Klemsysteem S31 met panelen van 600 x 600 mm met een perforatie van 2516 (gatdiameter 2,5 mm, 16% vrije doorlaat), kleur RAL 9010. Met in totaal 2000 m2 OWAtecta® metaalplafonds heeft het Miele Inspirience Centre een hoogwaardige blikvanger, dat een bezoek waard is.

Duurzaamheid
OWAtecta® is een plafondsysteem dat uitgebreide vormgevingsmogelijkheden biedt met metalen panelen. Creatieve design ideeën kunnen zo gecombineerd worden met optimale akoestische, klimaat-, hygiënische en brandwerende eigenschappen. Of het nu om nieuwe projecten gaat, of om renovatieprojecten, het systeem is steeds breed toepasbaar in alle inbouwsituaties. De metalen plafonds zijn vervaardigd van verzinkte staalplaat, aluminium of edelstaal en voorzien van een poedercoating. Niet onbelangrijk voordeel hierbij is dat de duurzaamheid van een metalen plafond vele malen groter is dan die van een standaard systeemplafond. De metalen plafonds kunnen op de meest uiteenlopende wijzen worden gemonteerd: ingelegd, geklemd, vrijdragend en in brandrasters gehangen. Het OWAconstruct©-programma biedt alle componenten die bij elkaar passen, zoals afhangers, draagprofielen, wandprofielen en wandveren.

Gaatjes voor optimale akoestiek
Voor een afgewogen balans tussen geluidsabsorptie en geluidsreflectie heeft OWA, in samenwerking met het Fraunhofer-Institut für Bauphysik in Stuttgart, het metalen plafond OWAtecta® perfora ontwikkeld en gepatenteerd. De stalen cassettes zijn voorzien van minuscule gaatjes (tot 40.000 per m2) die voor een optimale akoestiek zorgen. Ondanks het geperforeerde oppervlak is de lichtreflectie van dit nieuwe plafond nagenoeg gelijk aan die van een gesloten plafond. De reden hiervoor is dat er slechts 0,64% van het oppervlak geperforeerd is. Een ander neveneffect is dat de microperforatie op normale afstand met het blote oog niet waarneembaar is. Het plafond kan esthetisch als een gesloten vlak werken, omdat ook de panelen naadloos op elkaar aansluiten.

Brochures en website
Met twee nieuwe brochures en een uitbreiding op de website (www.owa.nl) worden de producten en prestaties van OWAtecta® metaal helder onder de aandacht gebracht. Een van de brochures geeft, naast een uitgebreide referentielijst met metaalprojecten in de Benelux, een visueel overzicht van de mogelijkheden. In de tweede brochure worden alle eigenschappen en de technische details beschreven. Door de uitbreiding in zowel de binnen- als de buitendienst investeert OWA Benelux op een professionele wijze in de toekomst.

OWA
Met ervaren, goed opgeleide werknemers, topkwaliteit producten en de ervaring van duizenden projecten die OWA in de loop van haar 60-jarige bedrijfshistorie heeft gerealiseerd, houdt OWA een voorsprong in de markt. Een belangrijke succesfactor voor OWA is de systematiek van het productassortiment. Voordeel voor de klant: voor elke denkbare toepassing is direct de optimale oplossing op technisch, decoratief en economisch gebied beschikbaar. Het productassortiment van OWA is zeer veelzijdig. En is tegelijkertijd heel eenvoudig en overzichtelijk ingedeeld. OWA-producten kunnen bovendien langdurig worden ingezet en kunnen aan het einde van hun levenscyclus zonder reststoffen worden teruggevoerd aan de grondstofkringloop.

Meer info: OWA

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl