Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 maart 2013

Knevel Architecten nieuwste partner van FSC Nederland

Knevel Architecten is sinds vandaag partner van FSC Nederland. Doel van dit partnerschap is om gezamenlijk stappen te zetten op het gebied van toepassing van hout en papier uit verantwoord beheerde bossen dat het keurmerk van de Forest Stewardship Council draagt. Gezamenlijke communicatie over deze genomen stappen is daarnaast ook onderdeel van het partnerschap. Knevel Architecten is de eerste uit haar sector binnen het netwerk van FSC Nederland.

Knevel Architecten en FSC Nederland maken aan de hand van een 0-meting afspraken over het waar mogelijk voorschrijven van FSC-hout in bestekken en gebruik van FSC-papier binnen de organisatie. Hout zal worden voorgeschreven aan de hand van de eisen die aan het hout worden gesteld in plaats van een specifieke houtsoort. Dit zal ten goede komen aan de mogelijkheid tot toepassing van goed beschikbare bekende en minder bekende houtsoorten. De afspraken zullen jaarlijks worden hernieuwd.

“Hout wordt van oudsher al door mensen gebruikt om te bouwen. Vandaag de dag zien wij als architectenbureau, hout als het ultieme, duurzame bouwmateriaal. Ons bureau past hout toe op allerlei manieren en daarmee laten we de brede potentie van het materiaal zien: we gebruiken hout als bekleding van onze architectuur, als hoofddraagconstructie, maar ook als een materiaal dat karakter geeft aan de ruimtes in het ontwerp. Hout is een materiaal dat volledig aansluit bij onze visie om onze projecten steeds verder te verduurzamen, zowel nu als in de toekomst, ” vertelt Gert Jan Knevel, directeur van Knevel Architecten.

“Architecten vervullen vaak een bepalende rol op het gebied van toepassing van materialen binnen het ontwerp van een gebouw. Het is goed om te zien dat een groeiende groep van hen de voordelen ziet van het gebruik van een duurzaam product als hout,” vertelt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “Knevel architecten is door met ons een partnerschap aan te gaan een duidelijke voorloper op dat gebied. Uiteraard hopen wij snel meer architecten in ons netwerk te mogen verwelkomen!”

http://www.knevelarchitecten.nl

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl