Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 juli 2013

BTW verlaging, niet alleen voor de bouw !

Met ingang van 1 maart 2013 is het hoog tarief btw verlaagd van 21% naar 6%. Algemeen is bekend dat dit geldt voor de bouw. De btw-verlaging geldt voor arbeidskosten dat verbonden is aan het vernieuwen/renoveren van een huis. De btw-verlaging geldt niet alleen voor de bouw maar ook voor bijvoorbeeld het vernieuwen van een tuin, het laten plaatsen van tuinhekken, sierbestrating en veel meer. Op de site van de Belastingdienst vindt u een lijst waar de btw-verlaging van toepassing is.

Nu het zomer is wilt u natuurlijk genieten van uw tuin. Indien u van plan was om de tuin te vernieuwen is het verstandig om uw tuin zo snel mogelijk te laten vernieuwen door een erkende stratenmaker of hovenier, omdat de verlaging tot 1 maart 2014 loopt. Na deze datum wordt de ‘gewone’ (21%) btw-tarief gehanteerd. Naast het feit dat u kunt profiteren van een laag btw-tarief doet u er ook verstandig aan om  offertes met elkaar te vergelijken. Dit omdat u zo een goed beeld krijgt wat de prijzen zijn van stratenmakers in uw regio. Er zijn stratenmakers die een te hoge prijs hanteren of slechte kwaliteit leveren. Door deze vakmannen te beoordelen op de offerte die op maat is gemaakt kunt u behoorlijk op de kosten besparen, tot wel 30% op uw aankoop. Een handige website waar u stratenmakers kunt vergelijken is Offerteadviseur.nl. Op deze website kunt u geheel vrijblijvend stratenmakers vergelijken.

Doe uw voordeel ermee en vergeet niet dat de btw-verlaging na 1 maart 2014 niet meer geldt!

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl